Branschträff för kulturella och kreativa näringar 6 oktober 2020

Av den 24 september, 2020

Askersunds kommun har sedan en tid tillbaka etablerat ett arbete för att främja de kulturella och kreativa näringarna i kommunen, en arbetsgrupp har bildats med representanter från kommunens verksamheter inom näringsliv, turism och kultur. Nu bjuder vi in till en branschträff.

Tillväxverkets definition av kulturella och kreativa näringar
Kulturella och kreativa näringar består av företag med kulturskapande eller kreativa processer som sin affärsidé eller som sin råvara. Det finns också företag som bygger vidare på andras skapande, exempelvis genom distribution och handel eller genom utveckling av digitala tjänster med kulturellt innehåll.

De kulturella och kreativa näringarna inkluderas i kommunens befintliga näringslivsutvecklande arbete och vi vill stärka den kulturella och konstnärliga utvecklingen i samhället, säger Sofia Fredriksson, näringslivsutvecklare.

En av styrkorna i vår kommun är de olika kompetenser som finns, både i den egna kommunorganisationen och utanför. Genom att kraftsamla oss får vi en ökad kvalitet på arbetet som främjar de kulturella och kreativa näringarna, säger Marie Hillman, kommundirektör

  • Dag och tid: 6 oktober 2020 kl. 18-19.30. 
  • För anmälan: Kontakta Sjöängen, sjoangen@askersund.se (senast 4 oktober).

Välkomnar gör kommundirektör Marie Hillman, näringslivsutvecklare Sofia Fredriksson, turistassistent Claudia Lewandowski, enhetschef Annika Restadh och kultur- och evenemangschef Daniel Eriksson.

Business | Branschträff för kulturella och kreativa näringar 6 oktober 2020
Örebroguiden

Källa Askersunds Kommun

You must be logged in to post a comment Login