Brännland Cider Just Cider i Systembolagets beställningssortiment

Av den 22 maj, 2018
Just Cider Foto: Johan Gunséus

Efter fem års utvecklingsarbete så blir Brännland Ciders Just Cider tillgänglig för privatkunder genom Systembolagets beställningssortiment. 

Just Cider har 4,5 % alkohol och har som mål att presentera en så rak och ärlig bild av svenska äpplen som möjligt, en balans mellan fräsch syra och naturlig fruktsötma.

Namnet Just Cider står för “bara” i den meningen att cidern inte innehåller något annat än äppelmust pressad från svenska äpplen men betyder också ”precis” eller i en vidare kontext “rättvis” och “ärlig”. Den första årgången av Just Cider består huvudsakligen av äpplet Gravensteiner med inslag av Ingrid Marie och Summer Red. 

Andreas Sundgren Graniti, Brännland Cider

Som alltid med Brännland Ciders produkter så är Just Cider helt fri från färgämnen, aromer eller tillsatt socker. Vi har också valt att inte pastörisera cidern eller tillsätta industriella konserveringsämnen bortom ett minimum av svavel som traditionellt används i vinproduktion. Vårt mål är att Just Cider ska bli en ny standard för svensk kvalitetscider och därför vill vi att cidern ska presentera sig så ärligt som möjligt.”

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login