Bra superhjälteburgare från Penny Burgers

Av den 17 mars, 2017

Det var ett tag sedan jag testade en hamburgare, och nu tyckte jag att det var dags igen.

Penny Burgers är relativt nyöppnade och ligger på Köpmangatan 3 mitt emot Palette och kan vara lätt att missa om man inte har ögonen med sig.

Jag väljer att testa en Hellboy meny med pommes och tar också en tryffel kantarell dipp till, här gör man sina egna burgare från grunden och pressar dem inte utan de är mer som en patty vilket jag gillar.

Burgaren ser riktigt bra och inbjudande ut och doften ger en extra krydda till min hunger. Hellboy burgaren innehåller förutom köttet, fåroströra, pepperjack ost, grillad paprika, bacon och lök.

Smaken på den här burgaren är riktigt bra och brödet som är till burgaren är fast, fint och smakrikt. Man berättar för mig att man får brödet bakat efter ett eget recept.

Den här hamburgaren är inte speciellt kryddig men man har lyckats med kombinationen av smaker så att de verkligen kompletterar varandra, konsistensen på burgaren är bra och brödet står emot vätskan från både burgare och dressing och suger upp den utan att det bli svampigt.

Något som man verkligen lyckats med på Penny Burgers är pommesfritesen som är superkrispiga på utsidan utan att vara hårda och mjuka inuti utan att vara mjöliga.

Priset ser jag som mycket bra då man tar 89 kronor för en meny på lunchen och 99 kronor efter lunch, då ingår det burgare, pommes och en 33 centiliters dricka.

Man har nyligen även fått alkoholtillstånd på Penny Burgers så möjligheten att ta en öl eller ett glas vin till sin burgare finns också.

Öppettiderna är bra och man har öppet måndag till torsdag 11–20, fredagar 11–23 och lördagar 13-23 och 00-03.

Nu höll jag på att glömma dippen men det vore riktigt synd då deras tryffel och kantarelldipp är en riktig höjdare!

Penny Burgers har bra burgare till ett bra pris och deras superhjälte tema känns kul.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

  • Utseende
  • Doft
  • Smak
  • Textur
  • Mättnadsgrad
  • Pris

Sammanfattning

Penny Burgers har bra burgare till ett bra pris och deras superhjälte tema känns kul.

4.1

You must be logged in to post a comment Login