Bra snöläge i svenska fjällen

Av den 2 december, 2017
Lindvallen, Sälen vid lunchtid igår 1 december.

Vintern har anlänt till svenska fjällen och det med råge. Nu öppnar Sälen, Åre och Vemdalen ännu fler liftar och nedfarter. Sälen öppnar 20 nedfarter, Åre öppnar bland annat VM 8:an och ett parkområde och i Vemdalen har alla tre skidområdena öppnat; Vemdalsskalet, Björnrike och Klövsjö.

Vi har helt fantastiskt snöläge och solen skiner just nu. Vi öppnar nu Tandådalen och Högfjället och har då tillsammans med Lindvallen totalt 20 nedfarter öppna totalt i Sälen, säger Jonas Bauer, destinationschef SkiStar Sälen.

Från 24 november har SkiStars alla fem Skandinaviska skidorter haft öppet för skidåkning och efter veckans snöfall och kyla öppnas det upp ännu mer. Nu stundar skidtestarhelgen i Sälen och det är startskottet för skidsäsongen och helgen då många tar sina efterlängtade svängar. Nästa helg 7-10 december är det dags för Åre att bjuda in till skidtest.

– Vi har haft mycket fina förhållanden i Åre och ser fram emot en riktig skidhelg och förbereder för nästa helgs skidtest som kan bli något utöver det vanliga, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef SkiStar Åre.

I Vemdalen öppnas det fler nedfarter och nu håller alla tre skidområdena öppet. SkiStars norska skidorter, Trysil och Hemsedal, har också väldigt fina förhållanden och den österrikiska skidorten St. Johann förbereder sig för öppning fredag den 8 december.

Fakta 1 december:
(Obs. öppnade nedfarter och snödjup förändras hela tiden)

  • SkiStar Sälen: 20 nedfarter, snödjup 45 cm
  • SkiStar Åre: 9 nedfarter, snödjup 31 cm
  • SkiStar Vemdalen: 17 nedfarter, snödjup 30 cm
  • SkiStar Hemsedal: 14 nedfarter, snödjup 66 cm
  • SkiStar Trysil: 6 nedfarter, snödjup 45 cm

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login