Bra snöförhållanden i backarna inför påsken

Av den 9 april, 2017
Arkivbild

Svenska skidanläggningar rapporterar om fina förhållanden inför påsken, från Säfsen i söder till Riksgränsen i norr. Påsken är traditionellt en storhelg för skidentusiaster och över 200 000 skidåkare väntas till backarna. Trots den sena påsken håller nittiotalet skidanläggningar öppet och bokningsläget ser bra ut.

Kungsberget, Hovfjället, Branäs och Järvsö är exempel på skidanläggningar som har öppet i påsk. I fjällen är snöförhållandena i backarna genomgående goda.

Kungsberget har alla liftar och nedfarter öppna under påsken och vi är närmast fullbokade. Men det finns även utrymme för spontanbesök och dagsgäster, säger Martina Svensson, anläggningschef på Kungsberget.

Norra Sverige har den senaste tiden fått rikligt med snö. I Riksgränsen och Björkliden är det högsäsong och fullbokat över påsk med hela anläggningarna öppna och mer än två meter snö i terrängen.

Vi har mycket fina förhållanden, gott om snö och långa soliga dagar. Vi fortsätter efter påsk med midnattsskidåkning under maj månad. Det ser också lovande ut för midsommarskidåkningen, säger Pierre Falk, platschef i Riksgränsen.

Traditionen att åka skidor under påsken är stark bland svenskarna. Över 200 000 svenskar åker skidor under denna period.

Nu är bästa tiden. Snö, påskledigt och sol innebär fin vårskidåkning för både vuxna och barn, säger Titti Rodling, vd för SLAO, Svenska Skidanläggningars Organisation.

Tänndalen, Åre, Kittelfjäll, Hemavan/Tärnaby och Dundret är exempel på skidanläggningar som har öppet hela april.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login