Bra show från Den Svenska Björnstammen på Ritz

Av den 17 mars, 2018

Under lördagskvällen var det dags för Den Svenska Björnstammen att inta Ritz scen, och bandet hade en helt klart annorlunda inledning på showen.

De fem första låtarna framförde bandet med någon slags duk uppspänt framför scenen där man projicerade olika scener och videosekvenser, ibland lyste man även upp vissa bandmedlemmar så de kunde ses igenom duken de stod bakom och de blev då en del av den scen man projicerade. Det är i dessa delar man ser att Den Svenska Björnstammen inte bara är ett band utan också ett konstnärskollektiv.

Jag har inte lyssnat speciellt mycket på gruppen tidigare och den enda låten jag kände igen under kvällen var hitten ”Var jag mig i världen vänder” som för övrigt släpptes 2011. Det senaste bandet släppte var singeln ”Förlåta eller svika” som kom ut den 27 maj 2015, en låt som så klart spelades under kvällen.

Det var bra fart på bandet och jag kan inte hjälpa att tänka på Farbror Frej från Galenskaparna när jag ser sångaren springa runt i tights på scenkanten, jag vet inte riktigt hur man skall beskriva deras musik men det känns som något proggig pop som är ganska medryckande.

Den Svenska Björnstammen gör en bra spelning som är mycket visuellt intressant, och man håller ett högt tempo genom hela spelningen.

Den Svenska Björnstammen får hela…

Bilder från spelningen.

Karl-Johan Sandberg, Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login