Bra besökssommar i Wadköping trots coronapandemin

Av den 24 september, 2020
Vi är glada att över 130 000 personer besökte oss i Wadköping i sommar trots coronapandemin. Foto: Wadköping/Lasse Hallmén

Trots coronapandemin och restriktioner som medfört inställda arrangemang och nästan inga utländska turister så har Wadköping haft en riktigt bra sommar med över 130 000 besökare.

Från juni till augusti 2020 har Wadköping haft 137 818 besökare, vilket bara är ungefär 10 000 färre jämfört med samma period förra året.

Med tanke på att vi inte kunnat genomföra några stora arrangemang, som medeltidsmarknaden och matmarknaden, och att de flesta musik- och teaterföreställningar ställdes in samt att de utländska turisterna helt enkelt uteblivit så är det en siffra som vi är fantastiskt nöjda med. Det märks att hemestrandet fick stor genomslagskraft, säger Maria Gustafsson, enhetschef i Wadköping.

Men coronapandemin är inte över än så nu fortsätter arbetet med att ställa om och anpassa Wadköping för att kunna välkomna besökarna på ett säkert sätt och begränsa smittspridningen.

Besöksrapport från Sveriges museer
En undersökning genomförd av Sveriges museer visar att i storstadsområdena har de uteblivna utlandsturisterna och färre äldre besökare påverkat sommarens besökstal. Utanför storstadsområdena noterar museerna många svenska turister, särskilt märks kategorin kommunala museer med hela 68 procent av fjolårets besökstal. Även friluftsmuseerna runt om i landet har varit attraktiva besöksmål för de som valt att semestra i Sverige, med ett snitt på 62 procent jämfört med sommaren 2019.

Business | Bra besökssommar i Wadköping trots coronapandemin
Örebroguiden

Källa Örebro Kommun

You must be logged in to post a comment Login