Boule en rolig aktivitet där alla kan vara med

Av den 29 maj, 2017

Sommaren börjar göra sig påmind och det vackra vädret lockade ut redaktionen för att prova Boule på Boulebar.

Det bästa med att spela boule på Boulebar, speciellt om man som vi är relativa nybörjare i sporten är definitivt deras bouleguider. Dessa hjälper dig att komma igång med spelet och vill man lära sig mer kan man även boka in 90 minuter med dem för att få hjälp med sitt spel.

Guiderna är nämligen samtliga mycket duktiga boulespelare och du skall inte bli förvånad om din guide har fler än en SM guldmedalj hemma i bokhyllan.

De är också extremt kunniga när det gäller allt runt denna sport och delar glatt med sig av sin kunskap för de älskar verkligen boule.

För mig ligger tjusningen med boule mycket i att det är lika lätt att delta i den som det är svårt att bli bra på den, och såklart för att man anser att pastis är en sportdryck.

På Boulebar har man försökt att få hela stället att efterlikna en sydfransk park, även om jag inte själv varit i en sådan så tycker jag att atmosfären de lyckats skapa är väldigt avslappnande och skön.

Priserna för att spela boule ligger på 150 kronor per person om man vill boka en bana, vill man dessutom ha med en guide under dessa 90 minuter så kostar det ytterligare 100 kronor per person men då får man hjälp med allt och är man redan en bra boulespelare så kan man få hjälp med ett träningsupplägg till exempel.

Man har även en Open Court där spelet är fritt och man får möta de som finns där för tillfället.

Boulebar har så klart fullständiga rättigheter och ett kök med fransk inriktning så det är inga problem att spendera en helkväll här, är man inte så sugen att spela är det även roligt att ta sig något att dricka och titta på när andra spelar på banorna runtomkring.

Och glöm inte att det är vinnaren som bjuder förlorarna på pastis, så är det sedan gammalt.

Det finns så klart boulebanor på andra ställen i Örebro, bland annat på frimurarholmen och i Sveaparken, det finns säkert många fler som jag inte upptäckt än men jag har ju bara börjat min bouleresa.

Karl-Johan Sandberg, Nöje | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login