Botran Reserva Blanca aged rum nu på Systembolaget

Av den 2 juni, 2017

Från destilleriet högt uppe i Guatemalas bergtoppar lanseras nu, i Systembolagets fasta sortiment, denna ljusa rom som anses av många vara en av världens absolut främsta.

Det som utmärker Botran Reserva Blanca är råvarorna och kolfiltereringen. Botran använder sig av saften som utvinns ur sockerrören och inte melass som många andra. Romen lagras på hög höjd vilket gör att mognadsprocessen går långsammare. Det svala lagringklimatet ger en mer smakrik och elegant rom.

Botran använder sig av solerasystemet för lagringen och på olika typer av fat. Botran Reserva Blanca har lagrats på amerikanska bourbonfat, dvs vit ek som är lätt rostade.

I över sex decennier har Botran skapat rom enligt den guatemalanska tradition. Botranfamiljens kompromisslöshet gällande kvalitet och smak är närvarande i alla steg i processen, från sockerrörens fält via destilleringen, fatlagrandet och buteljeringen.

Doften är mjuk och balanserad med spår av vanilj och kola. Smaken är rund men samtidigt explosiv i munnen. Fruktiga noter med en ovanlig komplexitet som sällan hittas i en vit rom.

| Lansering 1 juni på Systembolaget.
| Art. nr 115 – 01
| Botran Reserva Blanca 40 % 700 ml
| Pris 289 KR

⇓⇓⇓⇓ Status i dagsläget ⇓⇓⇓⇓

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login