Boksläpp av ”Din vägvisare till Sveriges mathantverk”

Av den 22 juni, 2017

I Sverige finns i dag flera tusen mathantverksföretag och det startar ständigt nya. För att hitta till alla dessa mathantverksföretag och gårdsbutiker har Eldrimner tagit fram en tryckt kartbok och en digital guide, ”Din vägvisare till Sveriges mathantverk”.

Att samla dessa i de här två guiderna är viktigt för mathantverket, allt för att öka mathantverksföretagens synlighet. Konsumenten får handla direkt från den hand som varit närvarande genom hela produktionskedjan och ta del av den passion och enorma kunskap som krävs för att vara mathantverkare.

Den tryckta kartboken innehåller 150 reportage med presentationer av mathantverket och mathantverkare samt länskartor med en ”nål” för respektive företag – allt för att kunden ska förstå vad mathantverk är och hitta till mathantverksföretagen. Totalt presenteras knappt 1 600 företag.

Boken är en uppföljare till den mycket populära kartboken Smaklust som gavs ut av Eldrimner 2006.

Appen är till för konsumenter, restauratörer och andra intresserade som vill hitta till alla fantastiska mathantverksprodukter, året runt, över hela landet. Appen heter kort och gott ”Mathantverk – Eldrimner” och finns tillgänglig på App Store och Google Play från 29 juni, du kan ladda ner den på både telefon och läsplatta.

”Din vägvisare till Sveriges Mathantverk” släpps 29 juni. Boksläpp hålls hos Paradiset på Brännkyrkagatan i Stockholm och simultant hos Eldrimners mathantverksrespresentanter runt om i landet. Boken kommer bland annat att finnas till försäljning hos mathantverkare ute i landet och går att beställa på eldrimner.com, priset är 180 kr.

Boksläpp hålls på i Kumla hos LOKAL Svenska ekologiska bageriet, mer info kommer.

Mat & Dryck | Kumla
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login