Boken om århundradets värsta brott

Av den 18 april, 2019

Boken om århundradets värsta brott är en av tiderna mest prisade true crime-berättelser. Nu släpps Erik Larsons ”Djävulen i den vita staden” återigen på svenska. Boken som fått mer än 10 litterära utmärkelser har redan sålt i över fem miljoner exemplar och kommer snart som serie med Leonardo DiCaprio och Martin Scorsese.

Djävulen i den vita staden berättar den spektakulära historien om världutställningen som gömde USA:s förste seriemördare. Det är en detaljerad och uppslukande redogörelse för uppförandet av en lika häpnadsväckande som otursförföljd nöjespark – och jakten på en skoningslös bedragare och mördare. Hur H. H. Holmes lyckades tortera, mörda och dölja sina offer är trots alla bevis lika obegripligt som fascinerande.

Erik Larson är översatt till fler än 17 språk och har mottagit inte mindre än 25 litterära utnämningar för sina böcker. Han arbetade tidigare som journalist och säger sig göra all research själv, med motiveringen: ”Varför skulle jag låta någon annan göra allt det roliga?” 

Djävulen i den vita staden kallas ”en briljant bok” av Boston Globe och ”oerhört fascinerande” av Chicago Tribune. Boken har fått mer än 100 000 femstjärniga läsarbetyg på internationella bokforum. 

För översättning till svenska står Thomas Preis. Boken innehåller bildmaterial och tillhörande bokcirkelmaterial är publicerat på förlagets hemsida.

Djävulen i den vita staden finns hos välsorterade bokhandlare både fysisk som digitalt.

Läsa | Boken om århundradets värsta brott
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login