Bohuslän Big Band på turné med Maria Schneider

Av den 12 oktober, 2017
Maria Schneider

Bohuslän Big Band presenterar stolt en ny produktion tillsammans med Grammyvinnaren Maria Schneider, en av världens främsta kompositörer och arrangörer. Tillsammans kommer de att framföra helt nya kompositioner och arrangemang av Maria Schneider, vars musik brukar beskrivas som majestätisk, suggestiv, magisk och inte minst helt unik.

– Maria Schneiders kompositioner klingar av elegans, artisteri och skönhet. Hon är utan tvekan en av de främsta kompositörerna av vår tid. Bohuslän Big Band och Vara Konserthus är otroligt glada att få presentera denna turné tillsammans med Maria. Det var länge sedan vi senast samarbetade med henne så detta är något vi verkligen ser fram emot, berättar Eric Arellano, producent för Bohuslän Big Band

Maria Schneider har ett välfyllt CV, med många priser och utmärkelser i bagaget. Hon har vunnit flertalet Grammisar, bland annat så sent som 2016 för en inspelning med David Bowie och Maria Schneider Orchestra, som vann kategorin ”Best Arrangement, Instruments and Vocal.” Och som om inte det var nog vann Maria och hennes ensemble dessutom en Grammy i den prestigfyllda kategorin ”Best Large Jazz Ensemble Album” för albumet The Thompson Fields. 2012 blev Maria Schneider hedersdoktor vid University of Minnesota och 2014 fick hon det prestigefyllda ”Concert Music Award” av ASCAP. Bland hennes förebilder hittar vi legender som Gil Evans, George Russell och Bob Brookmeyer.

Söndag 15 oktober kommer Bohuslän Big Band med Maria Schneider till Örebro och Musikhögskolan.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login