Bodega Garzón lanserar Single Vineyard Petit Verdot 2017

Av den 23 oktober, 2019

Uruguay är ett land som länge har varit okänt för Sverige men som nu tar mer plats på marknaden. Vinhuset Bodega Garzón lanserar Garzón Single Vineyard Petit Verdot 2017 den 22 november.

I Sverige är uruguayanska viner fortfarande sällsynta, något som Uruguays främsta vinproducent Bodega Garzón vill ändra på. Bodega Garzón blev 2018 utvalda till New World Winery of the Year, av Wine Star Awards organiserad av Wine Enthusiast Magazine, den prestigefyllda tidningen som specialiserat sig på vinsektorn i USA. Priset baseras på det arbete som Bodega Garzón har gjort genom att introducera uruguayanska viner på en internationell nivå, liksom det bidrag det gett till turism och vinkultur i allmänhet.

Bodega Garzón ligger nära Punta del Este, La Barra och Jose Ignacio – så nära man kommer ett uruguayanskt paradis. Regionen Garzón ligger cirka 5 kilometer från Atlanten där druvorna odlas på cirka 160 meters höjd över havet längs med sluttningar som ger maximal exponering för solen, varierande mikroklimat och olika nivåer av luftfuktighet. Vingårdarna är omgivna av frodiga skogar, stenig jord, granitblock och palmer. Idag förfogar man över 1 000 små vingårdar i området.

Garzón Petit Verdot 2017 Single Vineyard
Den 22 november lanseras Bodega Garzón Petit Verdot 2017 på Systembolaget. Vinet har en lysande rödlila färg och en aromatisk komplexitet som lyfter fram den svarta frukten och vaniljen. En härlig fyllighet och långt avslut. Vinet har lagrats i 12 till 18 månader på franska ekfat.

Pris 259 kr
Art nr 95984
Exklusiv lansering 22 november 2019 

Dryck | Bodega Garzón lanserar Single Vineyard Petit Verdot 2017
Örebroguiden

Källa: Arvid Nordquist HAB Vin

You must be logged in to post a comment Login