Bo Kaspers Orkester framflyttad till Oktober

Av den 13 april, 2020

På grund av COVID-19 (Coronavirus) har Lifeline som arrangör beslutat att flytta fram Bo Kaspers Orkester i Örebro Fredag 17 april till hösten. Det nya datumet är Lördag 3 Oktober 2020 kl. 19.30. Håll i din biljett – den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet.

Fyra år har gått sedan folkkära Bo Kaspers Orkester släppte albumet ”Redo att gå sönder”. I höst är de tillbaka med ny musik. Deras 12:e studioalbum ”23:55” släpps den 22 november och våren 2020 ger de sig iväg på stor turné där bandet besöker ett 20-tal konserthus och arenor runtom i Norden. Turnépremiären sker 5 februari på Rival i Stockholm. 

Bandet berättar om albumet:

”Vår bästa tid är nu. Peppar peppar. Sedan början av 90-talet har vi kuskat runt som handelsresande i musik. Det känns som, för att använda hockeytermer, vi spelat två perioder och att det nu är i början av den sista tredje perioden. Dags att gasa på.

23:55 är vårt tolfte album och är en samling låtar som det tagit nästan tre decennier att åstadkomma. En renodlad soulplatta. Vi har varit där tidigare – soulen ligger i vårt DNA – men det känns som om vi först nu mognat spel, röst och textmässigt för att göra den fullt ut. Förebilderna har varit givna. Nu-soul med oändligt arbete framför en dator lämnar vi med varm hand över till våra yngre kollegor. Vi har skrivit låtarna, repat dom, testat dom ute för att sedan spela in dom under några få dagar i studio.

Skivan 23:55 bör med fördel lyssnas på just lite senare på kvällen. Gärna på hög volym. Om grannarna klagar – hälsa från oss.”

Albumomslaget är målat av konstnären Per Sonerud och kommer ur ett exklusivt samarbete med bandet.

Bo Kaspers Orkester har under sina 28 år varit ett storsäljande band och uppnått flertal topplistplaceringar. De är ett av Sveriges mest älskade liveband, vilket inte minst bevisades under 2017-2018 med deras hyllade scenföreställning ”Allt ljus på oss” och en storslagen arenaturné hösten 2018.

”23:55 – Hjärtat håller takten” är en konsert med nyskrivna verk från ”23:55” varvat med älskade klassiker ur bandets gedigna repertoar. Biljetter till turnén släpps fredag 6 september kl 10.00 via bokaspersorkestershow.se samt lokala biljettombud.

På grund av COVID-19 (Coronavirus) har Lifeline som arrangör beslutat att flytta fram Bo Kaspers Orkester i Örebro den 17 april till hösten. Det nya datumet är Lördag 3 Oktober 2020 kl. 19.30. Håll i din biljett – den kommer fortfarande att gälla för det nya datumet.

Musik | Bo Kaspers Orkester framflyttad
Örebroguiden

Källa Conventum

You must be logged in to post a comment Login