Blocket: “Detta säljer som smör i sommarsolen”

Av den 19 juli, 2017

Begagnathandeln tar ingen semester. Topplistan över vad som säljer snabbast just nu avslöjar att det finns tusenlappar att tjäna på exempelvis försäljning av cyklar, gräsklippare, utemöbler och verktyg. Efterfrågan är stor bland trädgårdsentusiaster, hemmafixare och evenemangsbesökare.

– Begagnatmarknaden är full av köpare även under sommaren där vissa typiska sommarkategorier säljer som smör i solen. Här finns möjligheter för den som snabbt vill boosta semesterkassan, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Begagnathandeln under sommaren berättar en hel del om landets semesterfirare. Här är köparna bakom topplistorna över vad som säljer snabbast på Blocket just nu:

Hemmafixare
De som flyttar ut till sommarstugan och tar tag i byggprojekt, renoveringar och allehanda fix i stugan. De letar verktyg, släp, byggmaterial och även vitvaror. Mest sökta ord är fönster.

Trädgårdsentusiaster
Vissa tillbringar större delen av semestern i trädgården. Många letar därför trädgårdsmaskiner och allehanda ting för uteplatsen exempelvis grill, loungemöbler och parasoll. Mest sökta ord är åkgräsklippare.

Cyklister
Stora som små cyklister letar racers, mountainbikes, tävlingscyklar och stödförsedda nybörjarhojar. Den totala topplistan över vad som säljer snabbast just domineras av detta transportmedel. Mest sökta ordet just nu är elcykel.

Evenemangsbesökare
Högsäsongen är här för festivalerna, sportevenemangen och konserterna. Långt ifrån alla har lyckats få tag på biljetter. Andrahandsmarknaden av biljetter till sommarens olika evenemang är därför het. Följ Blockets tips och råd för tryggt och lyckat köp.

Båtfolk
Förutom motor- och segelbåtar seglar nu de mindre båtarna upp på försäljningstoppen såsom kajak, kanot, jolle och roddbåt. Även trailers och motorer är efterfrågade. Aluminium, fiske och Linder är populära sökord.

Motorcyklister
Nu fylls vägar, banor och terränger av motorcyklar av alla de slag. Köparna är som flest under sommarhalvåret. Mest sökta varumärket är Harley Davidson.

De uppkopplade
Sommaren är kort, det mesta regnar bort. Kanske är det därför surfplattor, mobiler, PC- och onlinespel samt TV-apparater säljer snabbt under perioden då utomhuslivet hägrar. Störst är efterfrågan på Apple-produkter, TV-apparater från Samsung och World of Warcraft.

Blocket trygga tips för köp av biljetter

  • Be säljaren om serienumret på biljetten innan köpet genomförs och kontrollera med utfärdaren att biljetten är äkta och får överlåtas.
  • Stäm träff med säljaren och var tydligt med att du vill skriva ett köpekontrakt när ni ses. Be säljaren ta med id-handling. Skulle säljaren backa från affären i detta läge så slipper du ta dig till mötesplatsen i onödan.
  • Köpekontrakt går att fylla i på blocket.se. Skriv ut eller spara ned digitalt. Kontrollera id-handling och fyll i id-numret i köpekontraktet.
  • Om det inte går att träffas fysiskt är det viktiga att ändå kunna identifiera säljaren på distans. Det görs exempelvis på IDkollen.se. Där fyller du i det personnummer som säljaren uppger varpå hen legitimerar sig genom mobilt bankid.

Om du misstänker ett bedrägeriförsök på Blocket – avbryt köpet och anmäl annonsen till Blocket.

Prylar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login