Bli din egen bästa vän och må bättre med hjälp av ny app

Av den 25 oktober, 2018
Your Insight

I takt med den tekniska utvecklingen har världen blivit mindre, människans valmöjligheter fler och livet upplevs gå allt fortare. Möjligheten att forma sitt eget liv men även pressen och önskan att vara lycklig och leva det perfekta livet har aldrig varit större. Allt fler mår inte bra i dagens samhälle, framförallt unga. Därför och som en motvikt till yttre fokus lanseras nu den kostnadsfria appen Your Insight – för den egna inre guidningen och reflektionen.

Nu lanseras Your Insight – en app för självguidning med syftet att komma i kontakt med sina känslor och må bättre. Bakom appen står Cristina Tscherning – utbildad psykosyntesterapeut, coach och grundare av Mamita Sthlm, ett center för terapi, coaching, yoga och välmående; Nina Engstrand med lång erfarenhet från IT branschen samt utbildning samt Christopher Berghagen Taylor med gedigen teknisk bakgrund och apputveckling.

”Vi vill hjälpa så många som möjligt att förstå sig själva och hitta den inre balansen. Vi tror att Your Insight passar speciellt bra för unga och vuxna som använder mobilen mycket och är vana vid att använda bilder för att kommunicera och uttrycka sig”, menar Cristina Tscherning.

En beprövad process
Your Insight guidar användaren genom ett antal frågeställningar relaterat till ett utvalt område/situation såsom relationer, arbete, hälsa eller framtid, allt baserat på en beprövad psykosyntesprocess. Användaren besvarar frågorna genom att sätta bilder och ord på sina känslor. Därmed får användaren insikter om sina behov, önskningar och hinder för att identifiera nästa steg i en viss situation.

”Från testgruppen ser vi att de flesta använt appen för att få klarhet och ta nästa steg ur en viss situation eller känsla. När hen känner sig deppig eller ledsen, känner en viss oro, olust, ensamhet, frustration eller ilska. Andra använder appen för att helt enkelt stanna upp och landa i den egna vardagen genom att vara sin egen bästa vän och lyssna in till sina egna känslor och tankar”, avslutar Cristina Tscherning.

För maximal nytta behöver användaren tycka om att uttrycka sig i bilder och ha intresse av eller nyfikenhet för reflektion och personlig utveckling.

Tillgänglig på flera språk
Your Insight är kostnadsfri och finns på tre språk, svenska, engelska och spanska. Appen finns tillgänglig finns för mobila enheter, IOS och Androidpå App store och Google play.

Träning & Hälsa | Your Insight
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login