Bland gejsrar och glaciärer – Volcanova tar öknenrocken till Island

Av den 22 maj, 2020

Stoner rock- bandet Volcanova har signat med The Sign Records och kommer släppa debutalbumet ”Radical Waves” den 21a Augusti. Idag Fredagen den 22e Maj släpps den första singeln ”Sushi Sam”, en lättsam men blytung introduktion till islänningarnas kommande fullängdare. 

Isländska Vulcanova är en trio bestående av Samúel Ásgeirsson, Þorsteinn Árnason och Dagur Atlason. Inspirerade av band som Black Sabbath, Fu Manchu, Red Fang, YOB och Mastodon har de hittat sin egna nish av fuzzig stonerrock, där lekfulla och avslappnade texter och teman blandas med stenhåda riff och progressiva passage. Med tre personer bakom sångmicken skapar bandet stora refränger med körsång som sätter sig på hjärnan. Volcanova är inte rädda för att pröva något nytt i en annars ganska traditionsbunden genre, samtidigt som de ständigt behåller en fot fast förankrad i scenen de är uppväxta med och älskar. 

”Om Kyuss hade bildats på Island bland vulkaner och gejsrar, istället för en solstekt kalifornisk öken, hade de kanske låtit ungefär som oss”.

Volcanova har etablerat sig som en lovande up and coming akt i sitt hemland och inte minst i huvudstaden Reykjavik där de öppnat upp för band som Elder, Brain Police, Sólstafir och the Vintage Caravan. De har även gjort 2 turnésvängar i Skottland. Nu har bandet signat till The Sign Records, som kommer släppa bandets debutalbum ”Radical Waves” den 21a Augusti.

Idag Fredagen den 22e Maj släpps första singeln ”Sushi Sam” på alla digitala plattformar. Låten handlar om Sam, en till synes ganska alldaglig kille som bär på en djupt rotad hemlighet – om Sam inte får sin dagliga dos av sushi förvandlas han till djävulen själv. Inom kort släpps en musikvideo till ”Sushi Sam”. 

Volcanovas debutalbum ”Radical Waves” släpps på The Sign Records den 21a Augusti digitalt, på vinyl och på CD.

Musik | Bland gejsrar och glaciärer – Volcanova tar öknenrocken till Island
Örebroguiden

Källa: Almost Religious 

 

You must be logged in to post a comment Login