Björnes – en pub som drivs av familjen Bergqvist

Av den 9 januari, 2020

På Nygatan 17 i Örebro ligger sedan i Maj 2019 puben Björnes. Här kan man både äta och dricka gott, ett mysigt vardagsrum mitt i stan som verkligen känns som ett hemtrevligt vardagsrum men skillnaden här är att det bjuds på livemusik på lördagar och karaoke kväll i veckan.

Jag fick en intervju med Björn, Pia och deras son Adam som driver puben.

Hur känns det nu när det rullat igång?
Det är intensivt, mycket jobb, men väldigt roligt, säger Björn.

– Vi har fått väldigt bra feedback av både gäster, trubadurerna och artisterna från första gången de varit här att servicen är väldigt bra, ett bra ställe helt enkelt och att de kommer komma tillbaka, säger Adam.

– Många tycker att det är väldigt mysigt och gemytligt, som ett stort vardagsrum och det är exakt det vi är ute efter. Vi har stor blandning av gäster både åldersmässigt och olika kategorier av människor vilket är väldigt roligt och alla är lika välkomna hit. Det gäller att se varenda gäst och få dem att känna sig välkomna och att de känner sig som hemma här, säger Pia.

Vad har ni för inriktning?
– Våran inriktning och vision är att vara en spel-pub, med livemusik varje lördag. Vi vill att de gäster som till exempel kommer en lördag ska veta att går vi till Björnes ikväll så vet vi att det kommer vara ett band där som uppträder eller en trubadur. Vår scen gör också att det blir intima spelningar, där banden/artisten kommer nära publiken. Vi satsar också på att vara ett ställe för hockeysupportrarna när det är hemmamatcher. Då kommer de hit innan och har sin uppladdning hos oss, och även då har vi trubadur på plats, säger Björn.

Vad för genrer är det på artisterna som uppträder hos er?
– Vi har mest haft rock, blues och country, men jag skulle vilja ha mer metall.  Men det kommer, vi har ett par metallband som snart kommer hit och spelar, det kommer bli jätteroligt och bandet är lika peppade som vi och lovade en full pub. Den kvällen har vi två metallband här, säger Björn.

Har ni något annat nytt på gång?
– Ja, vi håller på att spånar lite på en singelkväll som en gäst gav tips på att det skulle vara roligt om vi hade, säger både Björn och Pia.

– Sen har vi musik quiz, som vi ska börja med fast då många andra kör det också så ska vi ha en annan nisch på det, säger Pia. 

Vad vill ni hälsa till folket som inte varit hos er än?
– Välkomna till en intim familjär spel-pub med bra priser på både mat och dryck, få känslan av att sitta i erat vardagsrum, välkomna hälsar Adam, Björn och Pia.

Malee Lee, Nöje | Björnes – en pub som drivs av familjen Bergqvist
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login