Björn Rosenström kommer till Ritz Nightclub

Av den 13 oktober, 2019

På fredag den 18 Oktober kommer Björn Rosenström till Ritz Nightclub och Club Epic för en som vanligt episk spelning.

Björn Rosenström född 8 augusti 1970 i staden Tynnered i Göteborg, är en svensk låtskrivare som tidigare har upprätt som trubadur, numera har han Det jävla bandet med sig under konserterna och på de senaste skivorna, i det jävla bandet spelar även hans bror Markus Netterlid.

Björn Rosenström växte upp i Sävedalen i Partille utanför Göteborg, förutom att Rosenström är låtskrivare och artist är han också jurist; han har en jur.kand.-examen från Handelshögskolan i Göteborg. Rosenström läste juridik 1991-1996, samtidigt var han aktivt engagerad i högskolans pubverksamhet där han snabbt blev känd för sina ironiska och humoristiska visor som han framförde på gitarr på olika fester. Han säger själv att han är den personen som gillar att studera andra, speciellt i pubmiljöer bland fulla människor, där han själv är nykter.

När Björn Rosenström var klar med studierna år 1996, gick han till en skivstudio tillsammans med sin bror Jonas Rosenström och började spela in plattan Låtar som är sådär. Skivan tog bara en och en halv dag att göra, Björn tryckte upp 1000 exemplar av skivorna som han sålde i sin gamla högskolas pub och bokhandel.

Border Music i Göteborg började i slutet av 1997 distribuera plattan till skivbutiker i Sverige, efter ett halvår fanns plattan i de flesta skivbutiker. Under loppet av ett år såldes plattan utan marknadsföring i 110 000 exemplar, den låg som bäst 6:a på den svenska försäljningslistan.

Under åren som följde arbetade Rosenström både med musik och juridik; han arbetade bland annat som tingsnotarie vid tingsrätten i Mariestad i två år, men så småningom valde han att satsa helt på musiken genom sitt bolag Rosenström Musik AB.

Jonas Rosenström var en hörnsten i Rosenström Musik och medlem i Det Jävla bandet fram tills våren 2011 då han valde att satsa på en ny karriär, senaste släppta album;  Tuff Pipa.

» Mer info här «

Musik | Björn Rosenström kommer till Ritz Nightclub
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login