Bird´s Tree Rosé Organic passar sommarens varma dagar

Av den 1 juli, 2019

Ibland kommer det in viner som man inte riktigt vet vad man skall tro om dem och Bird´s Tree Rosé Organic är ett sådant vin, här har man valt att smaksätta vinet med grapefrukt och hibiskus.

Vinet har en ganska låg alkoholhalt på 6,9% vilket är trevligt då det fungerar fint som törstsläckare när det är varmt. Vinet är inspirerat av ”Rosé Pamplemousse”, en företeelse som startade i början 2010-talet när franska vinmakare blandade ner pressad och något sötad grapefruktjuice i sitt rosévin. Detta för att få en mindre alkoholstark dryck med bibehållen fräschör, smak och färg från rosévinet.

Doften är fruktig med tydliga toner av grapefrukt och hibiskus samt mildare toner av smultron och rabarber. Smaken är även den fruktig lite blommig och söt med toner av grapefrukt, hibiskus, rabarber och smultron.

Detta vin är helt klart inget man dricker till mat, men med en isbit eller två för att svalka sig i sommarvärmen eller som aperitif fungerar det fint som.

Jag blir faktiskt positivt överraskad av detta vin då det känns riktigt läskande och skulle fungera fint som välkomstdrink en varm sommardag.

Bird´s Tree Rosé Organic
Pris: 89 kronor
Nummer: 6023
Volym: 1,5 Liter

Bird´s Tree Rosé Organic får hela…

Karl-Johan Sandberg, Dryck | Bird´s Tree Rosé Organic passar sommarens varma dagar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login