Biljettsläpp till sommarens teatervandring Hyttans Hemligheter

Av den 18 maj, 2019

Idag är det biljettsläpp till sommarens lekfulla och spännande teatervandring Hyttans Hemligheter som spelas 5 juli-4 augusti i Löa Hytta. Nya karaktärer, överraskningar och miljöansvar utlovas i årets uppsättning: ”Vattenpussar – en rinnande rolig saga genom Löa Hytta”.

Årets upplaga av Hyttans Hemligheter har utvecklats och består av ännu fler finurliga karaktärer som dyker upp och berättar historier i den unika hyttmiljön och lockar in besökarna i det spännande, mystiska äventyret. I år kommer även Löas egna barnskådespelare få en mer framträdande plats i föreställningen. Ett tema under årets vandring blir förnyelsebar energi där vi genom ett samarbete med Linde Energi kommer ha utställning/experiment för både barn och vuxna. Gammalt och nytt alltså!!

Hyttans Hemligheter är ett lekfullt teateräventyr för barnfamiljer i den gamla välbevarade järnhyttan där olika underliga och udda figurer fortfarande lever och bor, trots att det är mer än 110 år sedan hyttan stängdes ner. Löa hytta ligger mellan Lindesberg och Kopparberg, 6 mil norr om Örebro.

Du vandrar omkring bland masugn, rostugn, kolarkoja, kolmila, broar, smedja och vattenhjul omgiven av strömmande vatten i en vacker Bergslagsidyll. Där möter du bland annat hyttspöket Anna, luffaren Fargo, smeden Sylvester och den pippi-liknande figuren Mira-Maja som alla berättar om hyttans hemligheter på ett levande sätt så att du själv blir indragen i det spännande, mystiska äventyret. Buuuu…

Kultur | Hyttans Hemligheter
Örebronyheter

 

You must be logged in to post a comment Login