Bildspecial – Örebro SK vs IF Elfsborg

Av den 21 oktober, 2019
Fotograf: Karl-Johan Sandberg

Örebro SK tog emot IF Elfsborg i den 28 omgången av Allsvenskan, en match som är viktigt trots tabelläge då det handlar om att om man hamnar på en åttonde plats och uppåt så får man en extra hemmamatch i Svenska Cupen, så lite fanns det att spela om.

ÖSK kom till match med två raka förluster i bagaget, de kom mot två riktigt formstarka lag Hammarby och AIK. Inget konstigt i det egentligen, Elfsborg kom till match med en förlust på åtta matcher i ryggen.

Den första halvleken var inte mycket att hänga i julgranen och efter 14 minuter satte Elfsborg matchens första mål efter slarv i Örebro försvaret, i slutet av örsta halvlek så tryckte Örebro på och fick sig en straff tilldömda då en Elfsborgs spelare fick bollen på handen i straffområdet. Jake Larsson klev fram till straffpunkten och kvitterade till 1-1. I den andra halvleken var tempot något högre och i den 51 minuten fick Elfsborg en straff som Örebros målvakt Oscar Jansson räddade men i den 84 minuten var det dags igen för Elfsborgs straff men denna gång kunde inte Oscar rädda och 2-1 till Elfsborg var ett faktum. Örebro gav dock inte upp och i den 91 minuten slog Johan Bertilsson in kvitteringen efter schabbel från Elfsborgs målvakt. Matchen slutade 2 – 2.

Fotograf
Karl-Johan Sandberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login