Bildspecial – Örebro Hockey vs HV71

Av den 28 december, 2019

Dags för hemmais för Örebro HK och det var HV71 som stod för motståndet i omgång 28 av Svenska Hockeyligan, hemmalaget hade inför matchstart enbart två vinster av sju omgångar, dags för ändring?

Läget inför matchen var att HV71 var på en femte plats med Örebro framför sig i tabellen på en fjärde plats, poängmässigt hade HV71 bara en poäng upp till att ta sig förbi hemmalaget.

Den första perioden rycktes sönder för Örebro på grund av de tre utvisningar laget drog på sig, varav en var matchstraff. Spelet när det var fullt manskap såg stundtals riktigt bra ut men tyvärr saknades den där sista touchen och skärpan därav inga mål för hemmalaget, däremot var det HV71 som var i ledning när första perioden var slut. I den andra perioden hade Örebro ryckt upp sig ordentligt och mer börjat spela ”sin” hockey, hemmalaget växte in mer i matchen och det visade sig även i målprotokollet då Shane Harper kunde reducera till 1-2. Tredje perioden blev inte bättre än den andra då Örebro inte kunde följa upp uppryckningen i mittperioden, då laget förlorade den sista delen med 2-1 och HV71 vann matchen med 2-4.

Fotograf
Karl-Johan Sandberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login