Bildspecial – Örebro Hockey vs Frölunda HC

Av den 11 januari, 2020

Örebro Hockey mötte Frölunda HC i Behrn Arena under lördagskvällen i den 32 omgången av Svenska Hockeyligan, hemmalaget låg innan match på en tredje plats och tre raka segrar fanns på kontot.

Noterbart var att inför mötet låg Frölunda en poäng bakom Örebro i tabellen, samt att Örebro vilade målvakten Dominik Furch och Jonas Arntzen vaktade buren för kvällen.

Det var Örebro som tog tag i den första perioden på ett sånt sätt som gjorde att Frölunda inte fick någon chans att få till ett eget spel, det var fart och fläkt över hemmalagets spel något som ledde till dominans och en tvåmålsledning när periodsignalen ljöd. Det ett helt annat Frölunda i den andra perioden, en helt annan intensitet och kamp där de visade att var villiga att kriga för varje centimeter av isen. Det gjorde att Örebro inte helt orkade med sitt högoktaniga spel i box play, trots Frölundas uppryckning var det hemmalaget som var mest effektiva och hade dubblat sin ledning efter två spelade perioder. I den tredje perioden hade Örebro glömt tempot i omklädningsrummet, något som Frölunda kunde utnyttja och reducerade i den tredje minuten. Efter det följde ett utvisningskaos (kan man lugnt säga), som började 4.46 in i perioden och slutade 11.23, trots power play spel för bägge lagen blev det inte några mål. I slutet av sista delen haglade det utvisningar och det blev riktigt stökigt och ryckigt, det resulterad i att gästerna kunde stänka in ytterligare två mål men Örebro stod emot och vann matchen.

Fotograf
Karl-Johan Sandberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login