Bilda satsar på diaserter och Bildaband på Live at Heart

Av den 13 mars, 2018
Anna Stadling medverkar i diasert med Bilda på Live at Heart.
Foto: Johan Bergmark

Studieförbundet Bilda är återigen medarrangör till showcase-festivalen Live at Heart i Örebro. Förra året var en succé med välbesökta seminarier, tre scener under två kvällar och ringlande kö till de tre diaserterna med Sofia Karlsson, Jonathan Johansson och Jennie Abrahamson. Klar hittills för i år är Anna Stadling, som medverkar i en av tre diaserter.

I år satsar Bilda på en scen under tre kvällar där både diaserter och konserter kommer att hållas, 15 band kommer att få möjlighet att spela för bransch och publik.

Vi som folkbildare tror ju på att det händer magiska saker när vi skapar tillsammans och att vi utvecklas genom att få möta andra, i det här fallet både andra band, publik och bransch. Vi vill ge band på olika nivåer och blandade genrer den chansen under Live at Heart, säger Sara Thorstensson, Utvecklingsansvarig Kultur på Bilda.

Genom Bilda får människor i olika åldrar möjlighet att musicera i olika genrer runt om i landet, musikverksamheten är en av Bildas största verksamheter. Medskapande, delaktighet och livstolkning är centralt. Ett av banden som får stöd är !Metro som spelade på Bildas scen under Live at Heart förra året och även blev antagna att spela på två scener till.

– Allt började med att jag skrivit några låtar och behövde ett band för att spela deam, och sedan dröjde det inte länge förrän vi repade i en Bildalokal. Nu två år senare har vi spelat på Live at Heart och är supertaggade att vara med på fler gig som Live at Heart, säger Chioma Otanna, sångerska och bandledare.

Även de seminarier Bilda arrangerar under Live at Heart vänder sig till de band som finns på plats genom praktiska tips och inspirationsföreläsningar.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login