Bidrag betyder allt för Stadras teateruppsättning

Av den 9 juni, 2017
My Larsson, producent, och Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare.

I år nalkas Stadra Teaters tjugonde teateruppsättning. Föreställningarna är uppskattade och välbesökta, och i sommar kommer 27 chanser att se ”Arabia Felix” ges. För att få det hela att gå runt säger Magnus Wetterholm, konstnärlig ledare, om bidraget på 100.000 kronor från Sparbanksstiftelsen Bergslagen:

– Det betyder jättemycket, det betyder allt egentligen!

I 20 års tid har föreställningar getts på Stadra Teater som ligger beläget en liten bit utanför Nora i en vacker miljö. Årets uppsättning går under titeln ”Arabia Felix” och utspelas på 1700-talet.

– Den är baserad på en verklig historia. Peter Forsskål åker på en expedition för att skicka hem växter, men på vägen så undersöker han var paradiset låg och om det som står i bibeln verkligen är sant, berättar My Larsson, producent.

– Vi har en bra plats att verka på och vi vill bidra med att vitalisera lust. Att det finns plats för att vara kreativ och att det finns utrymme att skapa är en självklar grogrund för en levande bygd. Det går inte att leva i en värld utan gestaltning, kommenterar Magnus Wetterholm.

Sparbanksstiftelsen Bergslagen har beviljat ett bidrag på 100.000 kronor till Stadra Teater och sommarens föreställning.
– Det betyder jättemycket, det betyder egentligen allt, säger Magnus leende och fortsätter, Det är det som är så fantastiskt med stiftelsen, att pengarna återinvesteras i trakten!

Kultur & Musik | Nora
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login