Besynnerligt VR-spel helt byggt av kartong är uppföljaren till svenska VR-succén

Av den 29 maj, 2017

Besynnerligt VR-spel helt byggt av kartong är uppföljaren till svenska VR-succén, varning för Paper cuts i nya “Kartong – Death by Cardboard!”.

När svenska VR-spelstudion SVRVIVE Studios den 1 april berättade om sin kommande VR-titel trodde många att det endast var ett aprilskämt. För vem skulle följa upp det populära VR-äventyret SVRVIVE: The Deus Helix med ett spel om något så ordinärt som kartong? Idag meddelar studion att det var långt ifrån ett skämt då spelet Kartong – Death by Cardboard! släpps senare i år för PlayStation VR, HTC Vive och Oculus Rift.

  • Ett utmanande FPS-spel med inslag av stealth som utspelar sig i en miniatyrstad helt byggd av kartong
  • En spelvärld i konstant förändring och flera svårighetsgrader
  • Ett spel för alla som älskar doften av kartong

I Kartong – Death by Cardboard! ställs du inför ondskefulla experiment inuti en miniatyrstad helt byggd av kartong. Du själv har blivit förminskad till en toalettrulles storlek och är fångad i en labyrint av skadeglada leksaker, där din enda livlina är ett mediokert vapen byggt av kontorsmaterial. Din situation kan summeras med ett enda ord: genomusel. Kartong – Death by Cardboard! är en kombination av söta (men oberäkneliga) leksaker och charmiga paper cuts förpackat till ett utmanade gameplay av stealth och FPS.

“Kartong – Death by Cardboard!” är resultatet av ett game jam som eskalerade, teamet förälskade sig i världen och spelmekaniken, så vi bestämde oss för att jobba vidare med projektet. I spelet får du uppleva en miniatyrstad med procedurellt genererade stadskartor, vilket innebär att staden är i konstant förändring. Varje gång du startar ett nytt spel ritas kartan om – något som gör det ännu svårare att hitta ut. Vi har även adderat ett seedsystem som gör att du kan återuppleva dina favoritkartor igen tillsammans med dina vänner, exempelvis för att utmana varandra eller för att försöka slå ditt eget rekord”, berättar Daniel Kihlgren Kallander, Lead Game Designer och Programmerare på SVRVIVE Studios.

  • Den labyrint-liknande staden Kartong förändras vid varje nytt spel
  • Varje svårighetsgrad har sitt eget high score, något som gör att du kan utmana dina vänner, uppgradera ditt vapen och hitta sällsynta samlarobjekt.

“Det är faktiskt så pass svårt att överleva i staden att våra egna utvecklare inte ens klarat ut hela spelet ännu – men förhoppningsvis finns det talangfulla spelare där ute som har vad som krävs! Precis som när vi släppte vårt första VR-spel kommer vi att lyssna på spelarnas idéer för att exempelvis addera ytterligare vapen och fiender till ”Kartong – Death by Cardboard”! Vi är förväntansfulla över vad spelcommunityt kommer att hitta på!”, berättar Faviana Vangelius, VD och medgrundare av SVRVIVE Studios.

Kartong – Death by Cardboard! kommer att släppas för plattformarna HTC Vive, Oculus Rift och PlayStation VR under 2017. Spelet är SVRVIVE Studios andra VR-titel och följer den internationella succéen SVRVIVE: The Deus Helix, som släpptes i november 2016 (HTC Vive och Oculus Touch). SVRVIVE: The Deus Helix har varit på Steams globala bästsäljarlista över 30 gånger och har utsetts till ett av de bästa spelen för HTC Vive 2016/2017 av PC Advisor.

⇓⇓⇓⇓ Kartong – Death by Cardboard! | VR | Announcement trailer ⇓⇓⇓⇓

Film & Spel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login