Bergslagens Sparbanks ägare bidrar till nytt tak till Ställbergs gruva

Av den 12 juli, 2018

Sparbanksstiftelsen Bergslagen ger The non existent center, TNEC, som driver verksamheten vid platsen Ställbergs gruva, 75 000 kronor till takrenovering.

Vid den nedlagda gruvan har internationella konstnärsresidens, festivaler, filmvisningar, föreläsningar, vandringar, scenkonstföreställningar och utställningar arrangerats. De senaste åren har över 100 konstnärer och artister från 12 länder deltagit i arbetet.

Det här bidraget betyder oerhört mycket för oss, säger Eric Sjögren, verksamhetsledare och en del av den konstnärliga ledningen som drivit platsen sedan 2013.

När taket är tätt kan vi börja renovera på insidan, säger Erik. Då får vi tillgång till mycket större ytor där vi kan arrangera ännu fler aktuella utställningar och föreläsningar, erbjuda större plats för konstnärer att arbeta på och ordna fler aktiviteter. Vi hoppas få hit ett större antal besökare och fortsätta arbetet med att vara en internationell arena för samtida konst såväl som en lokal mötesplats. Och allt däremellan!

Byggnaden som en gång var maskinhallen är en enormt stor lokal med väldig takhöjd, säger Eric Sjögren. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser för vad som kan skapas och visas härinne.

Kultur & Musik | Ställbergs Gruva
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login