Bergslagens Destilleri släpper nummer 2 av Sherry Darling

Av den 26 april, 2017

Bergslagens Destilleri i Örebro släpper 2:a maj den andra whiskyn i serien ”Sherry Darling”, en svensk whisky som lagrats på sherryfat i 5 år.

Det är under det varumärket Bergslagens Independent Bottler som whiskyn ges ut och det är, som namnet antyder, en sherryfatslagrad whisky även denna gång. Whiskyn har mognat på ett antal 50 liters fat under 5 år. Sherry Darling Lightly Peated är den andra i Sherry Darling serien och receptet är en lite lätt rökig variant med härliga toner av russin, läder och tobak.

Whiskyn släpps 2 maj och finns då på 4 st Systembolag i Örebro samt i beställningssortimentet för övriga landet, 840 st flaskor släpps till allmänheten.

Patrik Axelsson på Bergslagens ser en stor efterfrågan på svensk whisky just nu.
– Vi får dagligen mail och telefonsamtal från folk som undrar när vi ska släppa ”nästa” whisky och även en del utländska aktörer har hör av sig och vill köpa Sherry Darling. Den första ur serien sålde slut på 3 sekunder och vi förväntar oss samma intresse denna gång. Vi släpper ca 100 extra flaskor så fler kan få tag på en.

– Vill man vara riktigt säker på att få en flaska så ska man hänga på låset utanför en butik kl:10.00, tipsar Mats Lihnell på Bergslagens slutligen.

Bergslagens Independent BottlerSherry Darling lightly peated, Swedish single malt whisky
Buteljerad med fatstyrka 58% vol
Volym: 50 cl
Pris: 995 SEK

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login