Berättarcafé Livets resa – ett liv mellan två världar

Av den 23 mars, 2017

Hur är det att flytta till ett annat land? Att träffa nya människor, lära sig ett nytt språk och nya värderingar.

Kom till Haga bibliotek och träffa Mely Moberg Ackebo och Hasan Syrafi som berättar om hur de upplevde de första kontakterna med sitt nya hemland Sverige.

Om berättarna
Mely Moberg Ackebo är född i Peru och kom till Sverige för 27 år sedan för kärlekens skull. I Peru arbetade hon som personalchef med rekryteringar. Idag bor hon i Örebro och arbetar som jobbcoach, handledare, föreläsare och författare.

Hasan Syrafi är född i Syrien och kom på grund av kriget där till Sverige för två år sedan. I Syrien arbetade han som ekonomichef. Idag bor han i Laxå med sin familj och arbetar som handledare på ett bemanningsföretag.

Måndag 27 mars kan man höra Mely Moberg Ackebo och Hasan Syrafi på Haga Bibliotek.

» Mer info här «

 

Om berättarcaféer på biblioteken
Under rubriken ”Livets resa” arrangerar Örebro stadsbibliotek berättarcaféer på flera av våra stadsdelsbibliotek. Vi kommer under året att bjuda in berättare som kan dela med sig av sin syn på livet i Sverige, utifrån sin livsresa från ett annat land eller utifrån sin livsresa från ett tidigare Sverige till dagens samhälle. Att få ta del av andra människors livsberättelser, via litteraturen eller som här via muntligt berättande, är en väg till ökad samhörighet och förståelse. Genom våra berättarcaféer vill vi skapa forum för människor att mötas.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login