BenQ lanserar SW270C PhotoVue

Av den 5 juli, 2019

BenQ lanserar SW270C – den nyaste modellen i SW-serien av skärmar ämnade för fotografer. SW270C är en 27-tumsskärm med utmärkt täckning av Adobe RGB och DCI-P3/Display-P3 samt BenQ Uniformity Technology. Med hjälp av en mängd avancerade funktioner samt en USB C-port med Thunderbolt 3-stöd gör BenQ SW270C det enklare att få det perfekta resultatet under redigeringsarbetet.

Utöver en imponerande 27-tums IPS-panel med QHD 2560×1440-upplösning och en betraktningsvinkel på 178˚ horisontellt/vertikalt har SW270C följande egenskaper:

Naturtrogna färger – SW270C har en 10-bit IPS-panel och täcker hela 99 % av Adobe RGB, 100 % av sRGB/Rec.709 och 97 % av DCI-P3/Display P3. Kombinerat med en 16-bit 3D LUT (look-up table) är du säkrad en perfekt färgåtergivning med jämna färgövergångar, oavsett vilket färgområde du jobbar i.

Uniformity Technology – Genom finjustering av färger och ljusstyrka säkrar BenQ Uniformity Technology en enhetlig återgivning i hela skärmen.

Kalibrerad för perfektion ­– Varje SW270C-skärm kalibreras individuellt på fabriken med en inexakthet på (∆E) ≤2, och levereras med sin egen unika kalibreringsrapport. Skärmen kan dessutom hårdvarukalibreras ytterligare av användaren med en kolorimeter från X-Rite eller Datacolor och Palette Master Element-kalibreringsmjukvaran.

GamutDuo, HDR10 samt filmmaterial i 24p/25p ­­– GamutDuo möjliggör en sida vid sida-visning av samma bild i två olika färgområden, t.ex. Adobe RGB och sRGB, som gör det enklare att få det idealiska resultatet för varje användningsmål. HDR öppnar upp för färgområdet och ger en extra punch i bilden, och med inbyggt stöd för olika filmformat undviker du hack eller bildfel under videouppspelning.

USB-C, skärmkeps och enkel användning ­– USB C-porten stöder Thunderbolt 3 och laddning av anslutna enheter (upp till 60 W) samt överföring av data och ljud/videosignaler via en och samma kabel. Den medföljande skärmkepsen förhindrar glans och ljus från omgivningen att påverka den noggranna färgåtergivningen, och med den nya Hotkey Puck G2-pucken är det nu ännu enklare att välja mellan färglägen och andra inställningar.

Ergonomi och mångsidighet – SW270C har en stilren design med en tunn ram samt pivot-/tilt-/svivelfunktion och höjdjustering. Skärmen har följande anslutningar: 2x HDMI 2.0, 1x DisplayPort 1.4, 1x USB-C, 2x USB 3.1, SD/MMC-kortläsare och 1x 3,5mm minijack-ljudutgång för mobiltelefoner.

Mer information

  • BenQ SW270C kan köpas i Sverige till ett rekommenderat pris på 8990 SEK inkl. moms.

Prylar | BenQ lanserar SW270C PhotoVue
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login