Benny Jannerbrink till Sannerudsmarken 2018

Av den 22 augusti, 2018

Under större delen av 70-talet var Benny Jannerbrink sångare på heltid i dansbanden Jerry Greens orkester från Västerås och Eldorados från Eskilstuna. Efter att ha stått på massor av scener, allt ifrån Kalix i norr till Smygehuk i söder men även någon avstickare till Norge, hoppade han av turnélivet och spelandet i orkester Men då han slutade gav han sig själv ett löfte att den dag han blev pensionär skulle han åter ge musiken full tid. 

Åren efter tiden som heltidsmusiker fylldes av intressanta och roliga jobb inom försäljning och marknadsföring av hightech-robotsystem och andra automatiseringsutrustningar till verkstadsindustrin och som företagsledare (VD) inom industriföretag. Dessa krävande jobb gjorde att musiken då tyvärr kom längre och längre ner i prioritering.

Men år 2011 kom så dagen då han kunde uppfylla sitt löfte till sig själv och idag är det musiken som gäller fullt ut. Han kallar sig idag Singer/Songwriter och underhåller med countrymusik vid sina konserter. Gör mellan 50 – 60 gig om året där det på våren, hösten och vintern mestadels blir runt Västra Götaland och Halland men på sommaren även små turneér i mellansverige.

I sin egna studio i Kungälv görs musiken både till sina egna sånger och till de covers han spelar vid sina framträdanden. Under tre år har han nu släppt fyra CD-album, och det är mycket roligt att upptäcka att sin musik spelas på många närradiostationer från Gällivare i norr till Trelleborg i söder. 

Repertoaren består av välkända sånger av de stora countrystjärnorna blandat med sina egna sånger med mestadels svenska texter. Med långt över 100 låtar i katalogen varierar han sina program vilket gör att det alltid blir något nytt att lyssna på för sin publik. 

Inget är roligare än att spela ”live” och att nu ha förmånen att åter få göra detta är som grädde på moset i sitt musikliv.

Benny Jannerbrink uppträder på Sannerudsmarken som hålls i Tiveden, Laxå lördag 25 augusti. Marknaden är öppen mellan 09.00 – 16.00.

Kultur & Musik | Sannerudsmarken
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login