Benjamin Jennebo deltar i P4 Nästa

Av den 24 maj, 2020

Benjamin Jennebo har bland annat grundat bandet Smash Into Pieces och Sörbye Jennebo, men nu har musikern och låtskrivaren bestämt sig att för första gången ta steget som soloartist.

Hur kommer det sig att du deltar i P4 Nästa som soloartist?
– I och med att jag var med i Melodifestivalen förra året och kom till final så har jag varit i P4 en hel del och pratat om den insatsen, i mello var det då med en artist från P4 nästa. Även om jag redan nu har ordnat vägar in för att kunna vara med igen som låtskrivare, så blev jag sugen på att testa själv när jag fick ett mail från P4 Nästa där det stod att man kunde vinna en plats i Melodifestivalen.

– Då tänkte jag att det är väl dags för mig att ta ett steg till, jag skriver ju så pass mycket musik och älskar att sjunga så jag skickade in en låt utan tron att den skulle bli antagen. Men det kom ett mail där de skrev att jag kommit med i tävlingen och att de som gick till final skulle få veta det senare idag, senare på kvällen fick jag ett telefonsamtal där de sa att jag gått till final och undrade om jag förstod att jag kommit till final innan de ringde men jag hade inte en aning.

När går finalen av stapeln och hur går den till med Corona och allt?
– För har det ju varit ett uppträdande på Stortorget, men i år blir det bara artisterna framför en jury och det sker den 4 juni klockan 18.00 och finalen sänds live i P4. Om man vinner finalen så går man vidare till en riksfinal, det är vinnaren där som får en plats i Melodifestivalen.

Var kan man lyssna på låten?
– Den finns att höra på Spotify. (länk nedan)

Det här är ganska unikt för att vara du.
– Ja, jag har alltid spelat i olika band och konstellationer.

Hur känns det att göra den här grejen solo?
– Det känns lite läskigt, när man spelar i ett band kan man luta sig mot de andra medlemmarnas kompetens men här är det jag som måste göra allt rätt. Men efter så många års musicerande känner jag mig redo för detta.

Lyssna på låten här»

Så röstar du på Benjamin Jennebo:
Skicka ett sms med texten p4öre (mellanslag) låt3 till 72250
Du kan rösta max 10 gånger per abonnemang. Kostnaden per sms-röst är 1 krona + eventuell trafikavgift.

Karl-Johan Sandberg, Musik | Benjamin Jennebo deltar i P4 Nästa
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login