Belguardo Rosé sommarhälsning från familjen Mazzei

Av den 9 maj, 2017

Marchesi Mazzei gör några av Toscanas förnämligaste röda viner och deras Belguardo Rosé håller självklart samma höga klass, den 5 maj är var premiär för sommarens kanske allra läckraste rosévin!

Familjen Mazzei har odlat vin i Toscana i sedan 1435, utan avbrott. På 1990-talet köpte familjen egendomen Belguardo i Maremma i södra Toscana med extremt goda förutsättningar när det gäller jordmån och mikroklimat. Härifrån kommer druvorna till sommarens goda rosévin, Belguardo Rosé.

Blenden är ovanlig men mycket balanserad och består av lika delar Sangiovese och Syrah. Det ger ett friskt och fruktigt vin att njutas på egen hand, men också med rejäl karaktär för att matcha sommarens goda mat som sallader, grillad kyckling och buffémat. Eller till klassiska italienska rätter som pizza, pasta med tomatbaserade såser, italienska charkuterier eller en Caprese med solmogna tomater, mozzarella och färsk basilika!

De handplockade druvorna har jäst vid låg temperatur (14-16 grader) för att maximalt bevara fräschören. Vinet har sedan lagrats på sin jästfällning i tre månader på ståltank för att öka komplexiteten.

Belguardo Rosé doftar intensivt av röda bär, blodgrape, körsbärsblom och färska örter. Smaken är torr och krispig med toner av röda bär, blodgrape och persika.

Finns i Systembolagets butik på Kungsgatan i Örebro!

Nr 99766 Belguardo Rosé 2016, 75 cl, 125 kr

Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login