Beijing8 dumplings tyvärr inte så bra som det låter

Av den 5 juli, 2019

När vi var och handlade på ICA Maxi universitetet så sprang vi på en frys märkt Beijing8 vilket gjorde oss nyfikna.

Beijing8 är en restaurang kedja som framför allt serverar dumplings och te och nu säljer de även sina produkter i dagligvaruhandeln. Vi bestämde oss för att prova dessa dumplings och köper med oss dumplings med anka och ingefära, Kyckling och jordnötter samt Biff chili och koriander, de miljöriktiga bruna papperslådorna innehåller tio dumplings i varje och priset ligger på 39,90 kronor styck.

Tillagningen är inga problem, man bara tinar sina dumplings helst i kylskåpet över natten, sedan ångkokar man dem eller tillagar dem i mikron som vi gjorde för att sedan steka dem gyllenbruna. Så detta kan potentiellt gå ganska snabbt.

Så hur smakat det hela egentligen?
Beijing8s dumplings är helt okej men kanske inte den höjdare som vi hoppats på, det känns inte heller som att man blir mätt på en portion utan att komplettera med någonting något man dock ej skriver något om på förpackningen.

Dumplings Kyckling Jordnötter
Dessa kom tvåa i vårt test, delvis för att jordnötterna är hackade i lite större bitar vilket ger en variation i texturen som annars inte är så spännande. Kryddningen på dessa är helt ok men blir ändå inte den smaksensation som de man hoppas på.

Dumplings Kyckling Jordnötter får hela…

Dumplings Kyckling Jordnötter
Detta var testets besvikelse, jag gillar både anka och ingefära men det hela blir för tamt helt enkelt.

Dumplings Kyckling Jordnötter får hela…

Dumplings Biff chili & koriander
Dessa blev testets favorit här bjuds det på bättre tryck i kryddningen och här ger även korianderbladen ett visst tuggmotstånd som känns fräscht.

Dumplings Biff chili & koriander får hela…

Karl-Johan Sandberg, Mat | Beijing8 dumplings tyvärr inte så bra som det låter
Örebroguiden

 

 

You must be logged in to post a comment Login