Bästa vinproducenten i Frankrike 2019 är Domaines Paul Mas

Av den 26 mars, 2019

I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas från södra Frankrike som vinnare av priset ”Best French Producer 2019”.

Priset delades ut på den internationella vinmässan Prowein i helgen. Jean-Claude Mas, grundare av Domaines Paul Mas, var på plats och tog stolt emot priset som bästa franska vinproducent mitt i myllret av hela världens kollegor inom vinbranschen.

Domaines Paul Mas består av ungefär 750 hektar odlingar i hjärtat av Languedoc-regionen i södra Frankrike. Av många är vingården betraktad som ett flaggskepp i regionen med viner som andas Sud de France i stil och smak, och en stor andel ekologisk odling har man sedan flera år tillbaka.

Under Jean-Claudes vingar finns flera viner som vi i Sverige är välbekanta med, bland annat Claude Val som funnits länge på Systembolaget och Arrogant Frog som säljs på flera restauranger. Senare tillskott här i Sverige är Côté Mas – där ett visst rosévin hittat sina fans de senaste åren (speciellt när solen tittar fram). Och även Ferrandière och Vinus finns att köpa på Systembolaget.

Dryck | Domaines Paul Mas
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login