Bästa resmålen för en romantisk Alla hjärtans dag

Av den 12 februari, 2019

Alla hjärtans dag, årets högtid för romantikern, står för dörren. Många firar sin käresta med blommor, choklad – eller en utlandsresa. Fler svenskar än tidigare väljer att fira alla hjärtans dag utomlands, och resebokningarna under alla hjärtans-helgen ökar med nästan 11 procent. Mest populärt är det att åka till någon av Europas storstäder, främst London, Paris eller Amsterdam, visar Tickets bokningsstatistik.

– Alla hjärtans dag är ju egentligen ingen svensk högtid och många kanske inte vill anamma den amerikanska stilen fullt ut, men ändå på något sätt fira. Att den infaller i mitten av februari, när vi har levt med mörker och kyla i flera månader och många längtar efter ett miljöombyte, gör att fler passar på att åka iväg på en romantisk weekendresa, säger Katarina Daniels, PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Många av Europas vackra storstäder passar utmärkt till att fira Alla hjärtans dag tillsammans med sin partner. London, Paris och Amsterdam är de mest populära resmålen, som alla ligger på bekvämt avstånd för en långhelg. Paris är en av världens mest klassiska, romantiska destinationer, fullt av charmiga kvarter och mysiga brasserier, men även London och Amsterdam har mycket att erbjuda under en resa i kärlekens tecken.

De resmål som ökar mest under Alla hjärtans dag är dock härliga Barcelona och mysiga Dublin. En annan trend i år är att besöka någon av Östeuropas spännande storstäder. Tallinn, Warszawa och Belgrad är de mest populära östeuropeiska resmålen, som lockar fler och fler svenska besökare.

– Svenskarna är som många gånger konstaterats mycket reseintresserade, och många har både en eller flera gånger besökt Europas mest populära och välkända storstäder. Önskan om att upptäcka andra resmål ligger helt i linje med det ökande intresset för östra Europa. Tallinn, Warszawa och Belgrad är alla perfekta att upptäcka under en förlängd helg, säger Katarina Daniels.

Hit reser svenskarna under Alla hjärtans dag
1. London (1)
2. Paris (2)
3. Amsterdam (3)
4. Barcelona (9)
5. Dublin (ny)
6. Lissabon (6)
7. Prag (7)
8. Geneve (5)
9. Zürich (ny)
10. Rom (8)

Resa | Alla hjärtans dag
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login