Bästa boutiquehotellen i världen

Av den 30 september, 2016

Det är något speciellt med boutiquehotell, små till ytan men med en speciell charm. Det gäller inte minst de här sex hotellen som belönats med utmärkelsen ”Bäst inom boutiquehotell” 2016, på den prestigefyllda årliga galan Hotels.com™ Loved by Guests Awards.

50 hotell över hela världen har fått titeln ”Bäst inom boutiquehotell”*, baserat på 20 miljoner recensioner och betyg från incheckade hotellgäster. Och vem kan stå emot att bo på ett hemtrevligt lyxhotell under en helg? Hotels.com har valt ut sex hotellfavoriter som får dig att drömma om ett boutiquehotell inför din nästa resa:

Klockälskarens drömhotell i Florens
Se till att bocka av Hotell L’Orologio nästa gång du reser till Florens. Hotellets tema är klocktillverkning och här syns det att stadens traditionella hantverkshistoria lever kvar. Inredningen är en fascinerande upplevelse med fokus på exklusiva klockor och material som läder, pergamentpapper, mörk mässing och trä. Gästbetyget på Hotels.com är hela 4,7 av 5.

Bli hänförd av lyx på Santorini
Högt upp på en klippa på ön Santorini ligger det häpnadsväckande Mill Houses Elegant Suite. Det intagande fyrstjärniga hotellet har 13 vackert avskalade och rofyllda sviter och hotellet bjuder på en unik utsikt mot Santorinis vulkan. Ett stenkast bort från boutiquehotellet ligger den prisbelönta gourmetrestaurangen Mylos. Hotellet fick betyget 4,6 av 5 när gästerna fått säga sitt.

Insup kultur och historiska vingslag i Brügge
FyrstjärnigaThe Pand Hotel ligger i hjärtat av Brügge. Det historiska vagnslidret från 1700-talet ligger bara några steg från kanalerna och har nu byggts om till ett boutiquehotell med 26 härliga sovrum. Den eleganta inredningen gör sig påmind i varje detalj, i såväl biblioteket med den öppna eldstaden som de individuellt inredda sovrumssviterna. Hotellet har fått 4,6 av 5 i gästbetyg på Hotels.com.

Omge dig med historiska juveler i Barcelona
Det femstjärniga Hotell Baguesi Barcelona är inhyst i det historiska palatset El Regulador och kan bokstavligen beskrivas som den katalanska huvudstadens kronjuvel. I de 31 rummen och sviterna finns utsökta föremål ur juvelsamlingen från Masriera Art Nouveau. För en ännu mer gnistrande vistelse kan gästerna dessutom njuta av panoramavyer över staden från takterrassen. Hotellet har fått betyget 4,5 av 5 när gästerna fått bestämma.

En elegant oas högt ovanför Berlins myllrande stadsliv
Ovanför Berlins takåsar ligger Hotel Gendarm Nouveau i Berlin. Loungen bjuder på en panoramavy över torget Gendarmenmarkt, vilket enligt berlinarna ska vara stadens vackraste. Med den trendiga inredningen och de mörka textilierna utgör de 47 gästrummen perfekta små oaser mitt i händelsernas centrum. På Hotels.com är gästbetyget 4,5 av 5.

Perfekt kombination av lyx, elegans och teknik i Buenos Aires
På femstjärniga 1828 Smart Hotel i Buenos Aires i det bohemiska Palermo-området förenas elegans och lyx med teknik i hotellets 14 exklusiva rum. Vid incheckningen får du en telefon eller surfplatta som du använder för att styra allt från belysning till TV och luftkonditionering i rummet. Hotellet har fått gästbetyget 4,6 av 5 på Hotels.com.

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login