Barbados, din nästa golfdestination

Av den 2 maj, 2018
Caddie på Sandy Lane

Visste du att soliga Barbados har 5 PGA golfbanor? Kanske det är dags att testa dom?

Sportentusiaster älskar att spela golf under semestern och Barbados har flera golfbanor designade av världsledande arkitekter, att kombinera en tripp till den härliga ön Barbados med att svinga klubborna på några av de mest kända golfbanorna i Karibien är en dröm som kan bli sann.

Upplev Apes Hill, Royal Westmoreland, Sandy Lane Coutry Club, Sandy Lane Green Monkey och Barbados Golf Club liksom 9 håls banan vid Rockley Resort.

Barbados har mycket att erbjuda golfare. Njut under Karibiens sol och klarblå himmel när du gör det du älskar; att spela golf. Klimatet gör att det är lika skönt året runt.

Apes Hill Golf Course

En av de nyaste mästerskapsbanorna i Karibien som öppnade sent 2009. Apes Hill Club har ett förstklassigt läge på runt 300 meter över havet på centrala Barbados. Med saftiga gräsmattor, korallstenbrott, trädbevuxna raviner och glittrande sjöar är banan tillsammans med omgivande natur en fantastisk upplevelse. En mycket spännande och utmanande bana. Den har 18 hål, par 72 och är 6500 meter från svart tee.

Apes Hill räknas som den bästa men också mest utmanande golfbanan på Barbados. Platsen är fantastisk med utsökt över Atlanten på östra sidan och Karibiska havet på västra. Chris Cole och Jeff Potts på Landmark Land Company designade denna bana som är att betrakta som en komplett mästerskapsbana rankad högt bland ledande golfbanor. Marken är ganska ojämn vilket går bra ihop med topografin och den magnifika utsikten, säger Terje Myklebost, publicist på The Great Golf Magazine.

Royal Westmoreland Golf Club

Banan är par 72 och på 6442 meter och är skapad av den hyllade bandesignern Robert Trent Jones Junior. Den är utmärkt välskött med fairways och greener som anses vara perfekta runt banan. Golfbanan är lika trevlig som den är krävande. Du kommer att finna en blandning av korta hål och utmanande som de sista nio hålen som föregås av knepiga greener i fronten.

The Crane Classic – Barbados Golf Club
En 18 hålsbana där hål 9 och hål 18 avslutas vid klubbhuset med en hästsko liknande triple green som slingrar sig runt en damm med inspel från varje sida av dammen. En del av triple greenen är en övningsgreen. De vackra träden som planterats strategiskt för 25 år sedan på den ursprungliga banan smälter vackert samman med den senaste utvecklingen vilket ger banan en mix av gammal atmosfär och samtida känsla. Två stora dammar inverkar på 5 av hålen och skapar en dramatisk ”Amen Corner” på hål 15 & 16 och en serie med bunkrar med korallrester som skär genom 4 av hålen ger banan en speciell och personlig prägel. Den 6222 meter långa par 72 banan är en elegant golfbana med försiktigt rullande kullar. Här finns vidöppna fairways som är förlåtande och därmed ger en andra chans att göra en bra score.

Sandy Lane Golf Course och Green Monkey

Den stora 411 meter Driving range finner man vid The Country Club banan. Norra och södra utslagsplatserna erbjuder golfare en spännande utmaning att slå bollen mot vinden från havet. På södra sidan finner du bunkrar att träna i. Runt västra sidan av klubbhuset sträcker sig en putting green där man ser över den 1:a, 9:e och 18:e greenerna. Klubbhuset är utrustat med alla moderna bekvämligheter. Det är lyxigt, i en klassisk stil, med underbara rymliga och komfortabla omklädningsrum. Här kan du koppla av och fräscha upp dig efter dagen på golfbanan. Du kan hyra skor och klubbor om du önskar. Golfbilar är inkluderat i greenfee både på The Country Club och the Green Monkey. Bilarna är utrustade med GPS system som visar både din position och distans till green och faror som bunkrar. Systemet erbjuder också tips om den bästa vägen att spela hålet och kan också användas för att beställa lättare förfriskningar. När du spelar golf på Sandy Lane är soft spikes krav. På The Country Club och The Green Monkey banorna är bilar obligatoriska. Man måste också ha Caddie och det är ett minimum av en caddie per bil. Men caddiens kännedom om banorna och enorma erfarenhet och tips blir ovärderlig hjälp under golfrundan.

Rockley Golf and Country Club
Rockley Golf Course är en 9 håls bana (medalternativt nya utslagsplatser från sista nio) och är 5130 meter lång. Den ligger på Club Rockley Resorts område på den södra sidan av Barbados. Rockley Golf Course är kanske inte en av de stora banorna på ön men i gengäld så ger den inte bara stort värde utan också en tuff utmaning av dina golfkunskaper. Det är en plan parkbana om 9 hål med alternativa tees för 18 hål. Det är ”Out of Bounds” på varje hål så det är bra att spela strategisk golf för att hålla nere din score. Med långa Par 3 hål och strategiskt utplacerade träd på fairway och runt greenerna gör banan att du måste tänka på varje slag du gör.

Är du redo för din nästa resa, till Barbados som är året runt destinationen för golf?

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login