Bara Jonsson and Free spelar på Rockbar Karlskoga

Av den 31 juli, 2017

Musiken har tagit dem till skivstudios i New York och Tyskland, men det är i händerna på Jill Johnsons återkommande producent Amir Aly hemma i Skåne som folk/country/pop-duon Bara Jonson and Free tar nästa steg mot sin internationella publik, en sju-spårs EP har spelats in i Yla Studios under våren 2016; ”Synergy”.

”Vi åkte ner med gitarren och mandolinen och satt och körde några av våra låtar för Amir. Han ville bara höra mer”, berättar Jonas Tancred som tillsammans med Malin Östh utgör Bara Jonson and Free.

Artisten Bara Jonson blev internationellt uppmärksammad 2011 genom Emmy-nominerade HBO-dokumentären ”When Strangers Click” där han även bidrog med låten ”Far’n Away”, Malin Östh hade ett förflutet som såväl jazz- som hårdrockssångerska när hon 2011 bildade duon Bara Jonson and Free tillsammans med Jonas Tancred.

Sedan dess är dom ett givet inslag på livescenerna runtom i Skåne och hemtrakterna kring Kristianstad, 2014 kom första gemensamma plattan, ”Med en dåres envishet”.

Deras medryckande folk/country/pop går hem i breda lager – inte minst hos den egna och stora publikgenerationen som har gått ut och lyssnat på livemusik sedan 70- och 80-talen, som fortfarande köper skivor och samtidigt har växt upp med de digitala möjligheterna.

Bara Jonson and Free har bland annat delat scen med akter som Saxon, Europe och Skid Row när de öppnade tioårsjubilerande Helgeåfestivalen.

Först ut blev faktsikt deras bonus-spår; Safe Ground som släpptes i slutet av november 2015 i samband med att duon anordnade en insamlingskväll för människor på flykt, tillsammans med Röda Korset.

Våren 2017 kommer deras första internationella fullängdsalbum att ha release, producenten och låtskrivaren Amir Aly har producerat flera guld- och platinaskivor med artister som Jill Johnson, Doug Seegers och Cookies N’ Beans.

Torsdag 03 augusti spelar Bara Jonsson and Free på Rockbar i Karlskoga!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Karlskoga
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login