Bankens ägare ger bidrag till musikglädje

Av den 19 mars, 2017

Det är för fjärde året i rad som Nora kammarmusikförening arrangerar sin ständigt växande kammarmusikfestival. Föreningen jobbar hårt och ideellt för att öka intresset för kammarmusik, och uppnå återväxt.

Det är musikglädje det handlar om. Vi vill att det ska bli en aha-upplevelse så att man vill fortsätta spela, säger Katarina Andreasson, konstnärlig ledare.

Det är en innehållsrik festival med flertalet konserter och kurser för barn, ungdomar och även vuxna. Repertoaren strävar man efter ska vara variationsrik, och målet är att kunna erbjuda överkomliga biljettpriser och kursavgifter. Kammarmusikföreningen vill med festivalen nå ut till en bred skara besökare och kursdeltagare i Bergslagen.

Det är en viktig tanke, att alla ska få plats, det är ändå ett steg i världsfreden, ler Katarina.

Sparbanksstiftelsen Bergslagen har nu utdelat ett bidrag till föreningen på 30.000 kronor för att stödja genomförandet av festivalen. Katarina fortsätter:
– Det behövs pengar till konserterna och till instruktörer till kurserna. Det är en osäker bransch, så pengar behövs, annars kan vi inte göra det här. Så det är jättebra, och väldigt, väldigt välkommet. Det är sådana här bidrag som gör det möjligt!

Kultur & Musik | Nora
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login