Bankens ägare bidrar till stämningsfull sommarsalut i Lindesberg

Av den 14 augusti, 2018

Bergslagens Sparbanks ägare Sparbanksstiftelsen Bergslagen har beviljat 45 000 kronor till Guldsmedshyttans musikkår så att de för trettioförsta året i rad kan bjuda alla i Lindesberg på sommarsalut. Platsen är traditionsenligt i Oskarsparken i Lindesberg.

– Det här är en uppskattad tradition för Lindesbergare och andra som bor runt om i länet, säger Erik Wahlgren, sekreterare i Guldsmedshyttans musikkår. Det är ett fint sätt att ta farväl av sommaren och något roligt att samlas kring.

Lindesbergs kommun är medsponsorer och årets gästartist är Idol-vinnaren Martin Almgren från Lindesberg. Kvällen avslutas med ett femton minuter långt fyrverkeri som avfyras från Loppholmarna på andra sidan sjön i regi av fyrverkare Eje Berglund.

– Det är tjusigt att se fyrverkerierna, som arrangeras för att smälla av i symbios med musiken, avteckna sig mot den mörka augustihimlen, säger Erik Wahlgren.

I år är det James Bond-tema på musiken. Arrangemanget brukar locka tusentals till grässlänten nedanför scenen i Oskarsparken.

– Att arrangera sommarsaluten är ett sätt för oss att ge tillbaka till bygden, säger Erik. Det kan vi göra tack vare bidrag från Sparbanksstiftelsen Bergslagen. Så stort tack till er, ni får bygden att leva!

Årets Sommarsalut går av stapeln den 24 augusti med start klockan 20.00. Välkommen!

» Mer info här «

Kultur & Musik | Lindesberg
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login