Balkonghytt i topp när svenskarna väljer hytt på kryssningen

Av den 5 februari, 2017

Svenskarnas intresse för kryssningar fortsätter att vara högt, såväl vinter som sommar. Det som lockar med kryssningar är framför allt stoppen under rutten, men många passar också på att njuta ombord på fartyget och när det kommer till boende är det balkonghytterna som är allra populärast. Det visar Vings senaste bokningsstatistik.

– Nära 60 procent av Vings kryssningsgäster vill njuta av havsbrisen!

Av de kunder som bokat ett kryssningspaket med Ving under innevarande vinter är det nära 6 av 10 (58 procent) som bokar en balkonghytt. Därefter kommer insideshytt och utsideshytt. Samma mönster ser Ving inför sommaren.

– På semestern är det många som vill ha det lite bättre än hemma och precis som med våra hotell är det de bästa hytterna som är allra populärast och som bokas först. Att sitta och njuta av havsbrisen eller solnedgången är något som många förknippar med en kryssning. Den där stunden på balkongen kan därför ge det där lilla extra som förgyller dagarna ute till havs, säger Magdalena Öhrn, informationschef Ving.

Av de fyra rederier som Ving samarbetar med är det Royal Caribbean Internationals och Costa Cruises fartyg som är populärast bland kryssningsresenärerna. På topp 5-listorna hamnar bland annat två av världens största kryssningsfartyg, Oasis of the Seas och Allure of The Seas. Under innevarande vinter är det dock Celebrity Cruises fartyg Celebrity Reflection som bl a kryssar till Mexiko, Jamaica och Puerto Rico, som är bäst bokat hos Ving.

Populäraste fartygen hos Ving :

Vintern 2016/2017

  1. Celebrity Reflection
  2. Costa Deliziosa
  3. Oasis of The Seas
  4. Allure of The Seas
  5. Costa Diadema

Sommaren 2017

  1. Costa Diadema
  2. Allure of The Seas
  3. Costa Fascinosa
  4. Oasis of The Seas
  5. Rhapsody of the Seas

Resa
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login