Backyard Babies levererade bra tryck och nostalgi på Frimis Salonger

Av den 1 april, 2019

Under lördagskvällen besökte de svenska rocklegenderna Backyard Babies Frimis Salonger för ett stopp på sin vårturné 2019.

Backyard Babies har nu spelat rock i 30 år och släppte nyligen albumet Silver & Gold, men trots det nya albumet bjöds vi på riktigt många klassiker från deras karriär. Jag tycker att bandet fortfarande levererar bra även om det inte var riktigt samma ös på gubbarna som när jag såg dem för cirka 20 år sedan under en legendariskt stökig spelning i O ’Learys källare i Gävle, men publiken har åldrats med dem och de röjer inte heller på samma sätt.

Jag var för en tid sedan och såg Nicke Borg och Dregen när de spelade låtar från karriären akustiskt, vilket var mycket bra och vi bjuds även denna kväll på några akustiska låtar vilket är smart då man ger publiken chansen att hämta andan för att kunna rocka ordentligt igen efter dem.

Det blev hur som helst en hel del nostalgi under kvällen, och Highlights samt Minus Celsius är två av höjdpunkterna för mig under kvällen.

Backyard Babies har funnits med mig under en lång tid, och jag har länge fascinerats av hur bandet ständigt kan utvecklas men ändå behålla själen i den musik de levererar. Oavsett om det är punk, hårdrock eller rock så känner man alltid igen Backyard Babies själen i det hela.

Det hela blir i alla fall en kanon spelning och publiken verkar mycket nöjd med kvällen.

Bilder från konserten.

Backyard Babies får hela…

Karl-Johan Sandberg, Musik | Backyard Babies
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login