Backa Studios prisade långfilm ”Lantisar” visas på Cineasterna

Av den 25 mars, 2020

Missade du den prisbelönta långfilmen ”Lantisar” av Malin Dahl och Johnny Wernersson på Backa Studios i Vedevåg när den gick på biograferna? Då kan du nu se den gratis på Cineasterna – bibliotekens digitala filmkanal. 

Filmen nominerades i sex kategorier och vann i tre vid Västerås Filmfestival 2019 för Bästa Nordiska Film, Bästa Regi och Bästa Nationella Manliga Skådespelare.

Cineasterna är bibliotekens digitala filmkanal, här strömmar en värld av sevärd film för landets bibliotek och deras låntagare – se www.cineasterna.com/sv/

Som låntagare hos Bergslagsbibblan (Lindesbergs och Nora) har du tillgång till den strömmande filmtjänsten Cineasterna. Utbudet växer hela tiden och innehåller nyheter, klassiker, film för de allra yngsta, kortfilm och film från hela världen. Tjänsten fungerar i webbläsare på dator, i mobil och på surfplatta. Du kan låna max fyra filmer i månaden. Lånetiden är 48 timmar. Tjänsten är gratis att använda men avgift för datatrafik kan tillkomma beroende på vilken typ av internetabonnemang du har.

Se filmen ”Lantisar” här » https://www.cineasterna.com/sv/library/18/title/3006

Teaser/ Trailer | Lantisar – Svensk Långfilm

”Lantisar” är en dramakomedi om att hitta sig själv och varandra i platser man valt att lämna. Madeleine som lever ett modernt liv i Stockholm kallas hem till sin pappa på landsbygden som hon sedan länge brutit kontakten med efter en tragisk händelse. Madeleines upplevelser under vistelsen en landsbygd, ett liv och människor hon för länge sen lämnat bakom sig. En film med hjärta, humor och återupptäckt vänskap.

Filmen hade premiär på festivalen ”Kultur på landsbygd” 30 augusti 2019 i Askersund – en festival som syftar till att visa på vilken kulturell kraft landsbygden kan bjuda på. ”Lantisar” av Malin Dahl och Johnny Wernersson på Backa Studios i Vedevåg är inspelad i Närkesberg, Askersund, Lindesberg och Stockholm och producerad av Närkesbergsfilm AB.

Filmen nominerades i sex kategorier och vann i tre vid Västerås Filmfestival 2019 för Bästa Nordiska Film, Bästa Regi och Bästa Nationella Manliga Skådespelare.

Film | Backa Studios prisade långfilm ”Lantisar” visas på Cineasterna
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login