Backa Studios prisade långfilm ”Lantisar” visas i Lindesberg

Av den 12 november, 2019

Söndag 24 november kl 16:00 och måndag 25 november kl 19:00 visas ”Lantisar” – en ny långfilm av Malin Dahl och Johnny Wernersson på Backa Studios i Vedevåg. Filmen nominerades i sex kategorier och vann i tre vid Västerås Filmfestival 2019 för Bästa Nordiska Film, Bästa Regi och Bästa Nationella Manliga Skådespelare.

Filmen hade premiär på festivalen ”Kultur på landsbygd” 30 augusti i Askersund – en festival som syftar till att visa på vilken kulturell kraft landsbygden kan bjuda på. ”Lantisar” av Malin Dahl och Johnny Wernersson på Backa Studios i Vedevåg är inspelad i Närkesberg, Askersund och Stockholm och producerad av Närkesbergsfilm AB med stöd av LEADER.

”Lantisar” är en dramakomedi om att hitta sig själv och varandra i platser man valt att lämna. Madeleine som lever ett modernt liv i Stockholm kallas hem till sin pappa på landsbygden som hon sedan länge brutit kontakten med efter en tragisk händelse. Madeleines upplevelser under vistelsen en landsbygd, ett liv och människor hon för länge sen lämnat bakom sig. En film med hjärta, humor och återupptäckt vänskap.

Vinnare vid Västerås Filmfestival 2019 av Bästa Nationella Regi (Malin Dahl), Bästa Nordiska Film (Lantisar) och Bästa Nationella Manliga Skådespelare (Peter Sjöquist).Johnny Wernersson och Malin Dahl är Backa Studios.

Backa Studios är ett produktionsbolag i Vedevåg som producerar uppdragsfilm, reklam och layout åt företag och organisationer över hela Sverige. Bolaget drivs av Malin Dahl och Johnny Wernersson som utöver beställningsuppdrag även producerat ett antal kortfilmer och långfilm. Deras första långfilm, den svenska komedin Jango on Tour, släpptes 2011 på DVD av den svenska distributören Cinematic Vision.

Malin Dahl och Johnny Wernersson har även vunnit flera svenska och internationella priser för sina tidigare kortfilmer. Tre år i rad mottog de Örebro läns finaste kortfilmpris Josef (efter filmskaparen Josef Fares) som delas ut i Örebro varje år och har även visat film på Uppsala internationella kortfilmfestival.

Film | Backa Studios prisade långfilm ”Lantisar” visas i Lindesberg
Örebroguiden

Källa Lindekultur

You must be logged in to post a comment Login