Back to basics – för en enklare och mer hållbar livsstil

Av den 24 februari, 2019

En pågående trend är att försöka hitta tillbaka till det stabila och hållbara samtidigt som vi försöker sortera ut allt onödigt brus. Vi ser det inom hållbar inredning, matrecept baserade på klimatsmarta råvaror, recycled modet som satte det återvunna plagget högst upp på julens önskelista och en längtan efter en digital detox från mobilens uppdateringar i flödet.

Att tänka less is more och back to basics hjälper oss att förstå att vi kanske inte behöver allt vi omger oss med och konsumerar idag. Även inom hudvård kan det vara befriande att fundera över sitt badrumsskåp och ställa sig frågan – behöver min hud allt det här, varje dag?

Weleda som är utsedd till världens mest hållbara företag inom naturlig hudvård har sedan starten haft ett hållbart konsumtionsmönster i fokus. Både för miljön och huden. Vår syn på hudvård är hållbara ingredienser och i många fall enkla rutiner med naturliga prisvinnande hero-produkter som vi kallar ”brilliant basics”.

Fördelarna med less is more i hudvårdsrutinen är många men det du kanske kommer märka först är: mer utrymme på badrumshyllan, mer tid och pengar över, mindre förpackningsslöseri, en lättare necessär och en bättre förståelse för vad din hud verkligen behöver. Behöver du produkten eller ”vill du bara ha den”?

Idag finns ett oändligt utbud av olika aktiva ämnen och 15-stegs rutiner vilket gör det lätt att irritera och överexfoliera huden. Till slut finns risken att man inte riktigt vet vad sin hud behöver. Genom att ta ett steg tillbaka med en enklare rutin och ett fåtal produkter stärks huden och får en naturlig återhämtning.

WELEDA TIPSAR!
Här är våra tips på less is more och hållbara hero-produkter som hjälper din hud att hitta balansen och ett hållbart glow.

Weleda Skin Food Original
Multifunktionell kräm som ger rätt förutsättningar för en mjuk och smidig hud, helt utan syntetiska ingredienser. Extrakt från styvmorsviol, kamomill och rosmarin mjukgör och återfuktar torr hud. Med originalrecept från 1926 är Skin Food en självklar ”go-to” produkt och vår ”best kept beauty secret”.

Weleda Almond Soothing Cleansing Lotion
Vår mildaste rengöring med mjukgörande ekologisk mandelolja, plommonkärnolja och naturlig vegetabilisk mjölksyra som är pH-balanserande. Stärker hudbarriären och rengör skonsamt i ett steg. Med denna behöver du inte något efterföljande ansiktsvatten. Passar alla, även den mest känsliga huden.

Weleda Calendula Baby Body Lotion
Med lindrande extrakt av ekologisk ringblomma, mandelolja och sesamolja är den här kroppslotionen så fuktgivande och mild att den är framtagen särskilt för bebisens ömtåliga hud. Passar hela familjen och delas av många i badrumsskåpet. Gör huden smidig och sammetslen vilket gjort den till många vuxnas favorit.

Skönhet | Back to basics – för en enklare och mer hållbar livsstil
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login