Axel Schylström – Slim Jim i musikalen Robin Hood

Av den 23 januari, 2020

Axel Schylström – Idoldeltagaren och melodifestivaldeltagaren är Slim Jim i musikalen Robin Hood – The Musical som kommer till Örebro  för två föreställningar på Conventum Arena Lördag 1 Februari 2020!

Axel Schylström är en av ensemblen av Robin Hood – The Musical, som kommer till Conventum, Örebro den Lördag 1 Februari 2020. Jag fick en intervju med Axel inför musikalen på Conventum Arena.

Hur känns det att få vara med i en musikal med en så bra ensamble?

Det är jätteroligt, det är första gången jag gör en musikal, det är spännande men det var svårt i början, men jäkligt kul.

Du turnerar också runt med din föreläsning ”BRÄND”, hur hinner du med allting och även få tid över till annat?

– Jag tycker ju om när det händer saker, jag gillar att starta nya projekt och blir lite rastlös när det inte händer någonting. Jag tycker det är roligt när man har många bollar i luften. Det är så jag fungerar, men det är klart det kan vara stressigt att få ihop allting med tanke på att ”BRÄND” kör jag helt ensam och samtidigt som det är mitt projekt som jag kan styra över, medans Robin Hood

– The musical är jag inte ensam om och det är mycket som backar upp. Det går åt mycket tid, men det är ju det här jag brinner för så det faller sig naturligt också.

Hur längesedan är det du blev brännskadad?

– Det är 7 år sedan nu, jag var 19 år. Det var jättejobbigt, 19 år med en brännskadad kropp, och i den åldern då man kanske bryr sig mest om sitt utseende. Men jag har lärt mig väldigt mycket och jag tar vara på livet och jag tar inget för givet.

Hur var vägen tillbaka?

– Rehabiliteringen har varit lång då min hud och kropp kräver mycket av just brännskadorna och jag rehabiliterar mig än. Mina skador höll mig tillbaka mycket rent fysiskt. Det tog flera år att bygga upp en ordentlig fysik. Och så den psykiska delen att vara så ärrad på kroppen. Det var också en väldigt lång resa att acceptera sig själv mentalt och förstå att det är såhär livet är nu. Det har varit en lång resa men jag har gjort mycket på 7 år också.

Hur fungerar du fysiskt nu med dina brännskador?

– Mina ärr begränsar min rörlighet och så har jag en nervskada i benet som gör att jag har dålig känsel där. Strax innan vi skulle börja repa till musikalen så bröt jag min fot när jag idrottade utan att riktigt märka det. Så vid repningen hoppade jag på kryckor strax fram till premiären. Vilket blev en oväntad utmaning. Så ja, jag har begränsningar men kan ändå göra saker fast det tar emot lite.

Hur länge har du hållit på med musiken?

– Jag har hållit på sedan jag var liten egentligen, men jag satsade mer på fotbollen när jag växte upp. Jag tror inte att jag hade satsat på musiken om det inte hade varit för olyckan. Mina chanser att bli en fotbollsspelare försvann på grund av mina fysiska skador. Så då gick jag all in på musiken som var min andra stora passion här i livet. Jag började spela trummor i tidiga tonåren. Och det var straxt innan jag var med i Idol 2015 som jag började göra något med musiken.

2017 var du med i Melodifestivalen som artist och året därpå hade du en egenskriven låt med i Melodifestivalen, skriver du låtar idag till andra artister?

– Ja, en del. Det blev så när jag suttit och skrivit mycket åt mig själv, att det kan lätt kan bli enkelspårigt att bara skriva låtar till mig. Jag får ut mer kreativitet att skriva till andra också. Det är kul.

Hur är karaktären du spelar i Robin Hood – The Musical, du spelar ju Slim Jim?

– Slim Jim är väldigt rolig att spela. Den här karaktären är en tjej-tjusare som tycker han är väldigt snygg och han tycker han är bäst på allting. Det är roligt för jag kan relatera till hur jag var som tonåring. Jag tycket också jag var snyggast och bäst i världen, så det tar jag fram i karaktären. Det är lite kul att leka sig själv för längesedan.

Vad har du för hälsning till Örebroarna iför er föreställning?

– Kom! Ni kommer gilla den här föreställningen! Både stora och små. Det är väldigt fartfyllt, ni kommer bli nöjda.

Malee Elneborg, Nöje | Axel Schylström – Idoldeltagaren och melodifestivaldeltagaren Slim Jim i musikalen Robin Hood
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login