Axel Schylström släpper bok – kommer till Örebro

Av den 5 juli, 2018

Den 13 juni år 2012 var Axel Schylström med om en fruktansvärd olycka, en varm, härlig sommarkväll kunde ha blivit hans domedag – istället blev den början på ett nytt liv.

Han var bara nitton år gammal när han plötsligt tvingades kämpa för sitt liv i många, många månader. Det var oerhört tufft. Döden knackade honom många gånger på axeln och smärtan var otroligt intensiv på både in- och utsidan. Mot oddsen lyckades han efter ett femtiotal operationer ändå lämna sjukhuset med livet i behåll – men med nedsatt fysisk förmåga och tredje gradens brännskadeärr över 70% av sin kroppskostym.

Axel fick omedelbart uppleva hur samhället såg ner på honom på grund av sina ärr, hur tjejer tog avstånd på uteställena, och hur han var mindre värd än andra på grund av sitt utseende. När han befann sig på botten var det svårt att veta hur han skulle ta sig upp, och längs resans gång tvingades Axel hitta sina egna metoder för att ta sig framåt.

Idag arbetar han som artist, låtskrivare och föreläsare. Vägen till rampljuset har inte direkt varit enkel – men det fanns en väg. Det positiva med allt helvete Axel har gått igenom är att han idag har möjlighet att göra skillnad. Hans deltagande i Sveriges stora TV-produktioner har bevisat att det alltid finns förutsättningar till att lyckas, och att det faktiskt är okej att se annorlunda ut.

Den 18 September släpps Axels självbiografiska motivationsbok ”BRÄND” – och under hela hösten har han förmånen att sätta upp sin helt egna föreläsningsshow på konserthus runt om i Sverige.

I boken och föreläsningarna delar Axel intimt med sig av sin långa resa och sina egenskapade metoder för att lyckas med sina mål. Föreläsningarna kommer givetvis även att innehålla musik.

Av allt han gjort i sin karriär är detta det största, och han hoppas innerligt att denna bok och denna föreläsning kan inspirera, motivera och framför allt – göra skillnad.

Om Axel:
Axel Schylström är artisten, föreläsaren och inspiratören som gick från sjuksängen till TV-rutan på bara ett fåtal år. Sedan genombrottet i Idol 2015 har Axel hunnit med att tävla i två upplagor av Melodifestivalen, sälja guldcertifikat som artist, samt turnera landet runt som både artist & föreläsare. Dessutom har han coachat ungdomar med psykiska besvär på sjukhusavdelningar och i TV-program – allt detta efter den fruktansvärda olyckan 2012 som nästan tog hans liv.

Nu släpps alltså den självbiografiska motivationsboken ”BRÄND” – och Axel åker på en stor turné med sin inspirerande föreläsningsshow.

Föreläsningsshowen ”BRÄND” kommer till Örebro Kulturhus onsdag 24 oktober!

Kultur & Musik | Örebro Kulturhus
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login