Augustpris-nominerade Nina Wähä besöker Örebro stadsbibliotek

Av den 19 november, 2019

Är man ansvarig för sin familjs synder? Kan man egentligen göra något för att förändra historien? Kan man kanske skriva om den? Det är frågor Nina Wähä ställer i sin roman Testamente. Tisdag den 19 november kl. 19 bjuder vi in till författarbesök på Örebro stadsbibliotek.

Tid och plats

  • Tisdag den 19 november kl. 19
  • Stadsbiblioteket

”Testamente”, som kom ut i våras, har varit en uppskattad och ständigt utlånad bok på Örebro bibliotek. Boken handlar om två föräldrar och tolv barn, fjorton beroende på hur man räknar, som aldrig kommit överens. En familj där en stor hemlighet ständigt hänger över dem. I ”Testamente” möter vi Annie, som när hon blir gravid, motvilligt åker hem till platsen där hon växte upp. Bondgården ligger i Tornedalen, med sitt eget språk, sitt eget meänkieli. Inte svenska, inte finska, något tredje. En myllrande berättelse där alla personer kommer till tals och får beskriva familjehistorien på sitt eget sätt.

Om Nina Wähä
Nina Wähä är född den 21 mars 1979 och bosatt i Stockholm. Hon är författare, skådespelare och sångare och debuterade 2007 med romanen ”S som i syster”. Hon spelade en av huvudrollerna i filmen Babylonsjukan och har sjungit i popbandet Lacrosse. 2019 nominerades hon till Augustpris med sin roman Testamente.

Bibliografi

  • S som i syster (2007)
  • Allt handlar inte om dig (2008), novellsamling till Göteborg International Filmfestival.
  • Titta inte bakåt! (2010)
  • Testamente (2019)

Missa inte Augustpris-nominerade Nina Wähä som besöker Örebro stadsbibliotek redan ikväll Tisdag 19 November 2019!

Kultur | Augustpris-nominerade Nina Wähä besöker Örebro stadsbibliotek
Örebroguiden

Källa Örebro Kommun

You must be logged in to post a comment Login